Duruşmaya Bir Saat Geç Kalan Hakim: Kızımı Terminale Yolcu Etmeye Gönderdim

Gezi olaylarına katılan Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı’nın liderlerinin de aralarında bulunduğu 35 kişi hakkında ‘hükümeti yıkmaya teşebbüs’ suçlamasıyla iddianame hazırlanmasının yankıları sürerken Bursa’daki Gezi davasının...

Gezi olaylarına katılan Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı’nın liderlerinin de aralarında bulunduğu 35 kişi hakkında ‘hükümeti yıkmaya teşebbüs’ suçlamasıyla iddianame hazırlanmasının yankıları sürerken Bursa’daki Gezi davasının ilk duruşmasında ilginç gelişmeler yaşandı. Bir saat gecikmeli başlayan duruşmada Hakim Taner Ulutürk, "Kızımı Ankara’ya yolcu etmek için terminale gittim, bu yüzden geç kaldım." dedi. Duruşmanın ilerleyen dakikalarında cep telefonu çalan Hakim Ulutürk, duruşma salonundan ayrıldı, telefon görüşmesinin ardından yeniden salona girdi. Duruşma 8 Ekim tarihine ertelendi.

Taksim Gezi Parkı'nda meydana gelen olayları geçen yıl Haziran ayında Bursa’da protesto ettikleri iddia edilen, aralarında oda ve sendika başkanlarının da bulunduğu 30 kişi hakkında 1 ile 3 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezası istemiyle Bursa 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde "2911 Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet" suçundan dava açıldı. Davanın ilk duruşması ilginç anlara sahne oldu. 30 sanıktan 16’sı duruşmada hazır bulundu. Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Aslı Evke Yetkin ve 15 avukat da sanıkları savunmak için salondaki yerini aldı.

DURUŞMAYA GEÇ KALAN HAKİM, TELEFON ÇALINCA DIŞARIYA ÇIKTI

Duruşmanın bir saat geç başlaması üzerine Bursa 8. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Taner Ulutürk, kızını Ankara’ya uğurlamak için Bursa Terminali’ne gitmesi nedeniyle geç kaldığın söyledi. Duruşma başladığı esnada cep telefonu çalan Hakim Ulutürk, kürsüden ayrılarak odasını girdi. Duruşma yaklaşık 15 dakika süren telefon görüşmesinin ardından yeniden başladı.

Mahkemede savunma yapan sanıklar, suçlamaları kabul etmedi. Sanıklardan Ahmet Keskin, "AKP Hükümetinin baskılarını protesto etmek ve demokratik hakkımı kullanmak için o topluluğun içinde bulunuyordum. Topluğu güvenlik güçleri tarafından ve bana herhangi bir dağılma uyarısı yapılmadı. Trafik akışı durmayacak şekilde polisler tarafından sağlanıyordu. Bu yaptığımın ve orada bulunmamın suç olduğunu düşünmüyorum. Beraatimi istiyorum." diye konuştu.

15 Haziran 2013 tarihinde Atatürk Caddesi’nde gezi eylemleri sebebiyle gurubun arasında bulunduğunu ve slogan attırdığını kabul eden Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şube eski Başkanı Ali Uluşahin, eylem sarısında demokratik haklarını kullandığını dile getirerek düzenlenen eylemin suç olmadığını kaydetti. Oda Başkanı Uluşahin, yazılı savunmasını mahkeme hakimine verdi. Diğer sanıklar da beraat ettirilmelerini istedi.

25 yıllık hakim Taner Ulutürk’ün yaşadığı ilginç anılarını da anlattığı duruşmada neşeli anlar da yaşandı. Duruşma salonunda hem sanıklar, hem de duruşmaya gelen arkadaşlarının cep telefonu ile fotoğraf çekmeleri dikkat çekti. Duruşma 8 Ekim gününe ertelendi.

62 KİŞİ DAHA GEZİ DAVASINDA HAKİM ÖNÜNE ÇIKACAK

Öte yandan Bursa’da geçtiğimiz sene Gezi Parkı olaylarını protesto eylemlerine katılan ve haklarında "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek" iddiasıyla 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan dava kapsamında DİSK, KESK, TMMOB ve ÇHD yöneticilerinin de aralarında bulunduğu toplam 92 kişi hakkında dava açıldı. Bugün görülen ilk davaya 30 kişiden 16 kişi katıldı. Toplam 33 kişinin yargılanacağı ikinci dava ise 15 Eylül tarihinde 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek. 29 kişinin yargılanacağı üçüncü dava ise 17 Eylül’de 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri