Durmuş Alagöz DP'den milletvekili aday adayı

Demokrat Parti (DP) Selçuklu İlçe Başkanı Durmuş Alagöz, görevinden istifa ederek milletvekili aday adaylığını açıkladı
DP Selçuklu İlçe Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında konuşan Durmuş Alagöz, sözlerine din alimi Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi’nin vefatı nedeniyle ailesi ve Konya halkına başsağlığı dileyerek başladı.
1971 yılından bu yana siyasetin içinde olduğunu, çeşitli partilerde değişik görevler aldığını belirten Alagöz, 16 Mayıs 2009 tarihinde yeniden Demokrat Parti’ye döndüğünü hatırlattı.
Alagöz, partilerin ittifak yapmasına karşı olmadığını, Türkiye’de siyasetin rayına oturması halinde demokrasinin de istenilen seviyeye geleceğini bildirdi. Bazı siyasetçilerin ittifak olması halinde aday olacağını söylediğini ileri süren Alagöz, “Ben milletvekili olurum olmam hiç önemli değil. Bugün özellikle herkesten önce aday adaylığımı açıkladım ki, bazı yeni yetme uyanık siyasetçiler var, onlar ‘İttifak olursa adayım yoksa değilim’ diyor. Ben ittifak olsa da DP'den milletvekili adayıyım olmasa da adayım. Çünkü ben Konya’da 2 yıl önce bizimle yolan çıkan arkadaşlarla, bu seçimlerde tek başımıza girersek yüzde 6-7 oy alarak yapılacak yerel seçimlerde zemini sağlamlaştırmak için adayım ve bunun için siyaset yapıyorum” dedi.
Selçuklu İlçe Başkanlığı görevine ilçe teşkilatı genel sekreteri Emin Cihan İskender’in getirildiğini ifade eden Alagöz, seçimler öncesi adaylara başarılar diledi.
Öte yandan aynı toplantıda DP Konya İl Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Atilla Kılıncel’de milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa ettiğini duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri