Dünyayı aydınlattı

KOMEK Mahmudiye Gelenekli Sanatlar Kurs Merkezi tarafından Kutlu Doğum Haftası ve üç ayların gelişi münasebetiyle bir etkinlik düzenlendi. Emin Nihat Toptaş, "Peygamberimiz dünyayı aydınlattı" dedi

Ali Gav Gelenekli Sanatlar Kurs Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu, Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Rifat Tankut, Selçuklu Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Fehmi Ceylan, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı. Program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kutlu doğum haftası ve üç ayların önemine binaen sinevizyon gösterileri yapıldı. İlahi dinletisinin ardından KOMEK Kuran Kursu Eğitmeni Emin Nihat Toptaş, kısa bir sohbette bulundu. Üç ayların büyük önem arz ettiğini belirten Toptaş, insanın ister istemez günahların içine girebildiğini söyledi.

“Üç aylar, insanın günahlardan kurtuluşu için en önemli fırsatlar arasında yer alıyor” diyen Toptaş, “Allah kullarının günahlarını bağışlaması için ikramlarda bulunur. Allah yapmış olduğu ikramlarla herkesi mutluluğa kavuşturur. Efendimiz Hz. Muhammed (SAS)'in dünyaya gelmesi karanlığı aydınlığa çevirdi. Bozgunculuk yerini huzura, ayrımcılık yerini birlik ve dirliğe vesile oldu. İnsan elindeki değerlerin kıymetini bilmeli ve ona sahip çıkmalıdır. Bizlerde bu değerlerimize sıkı sıkıya bağlanmalıyız. Kurana ve efendimizin sünnetine sahip çıkıp, hayatımızın her alanında bunları kendimize yol edinmeliyiz. Recep ayında, Regaip ve Miraç, Şaban ayında Berat; Ramazan ayında ise Kadir Gecesi gibi dört ayrı gece bulunmaktadır. Bu geceler, üç ayların manevi atmosferinin bereketli ve hikmetli yıldızları gibidir” diye konuştu.

Üç ayların, dua ve yakarışların Allah’a (cc) arz edilmesi, pişmanlık gözyaşlarıyla günahların yıkanması, yapılan ibadet ve taatlere verilen sevabın katlanması bakımından kaçırılmayacak bir fırsat olduğunu yineleyen Toptaş, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Bu günlerde nefisler hesaba çekilmeli, ana sermayemiz olan ömrümüzün nerede ve nasıl tüketildiği gözden geçirilmeli, amel defterimize neler yazıldığı, Mahşer günü kurulacak büyük divanın tek hakimi yüce Allah’ın (cc) hakkımızda nasıl bir hüküm vereceği düşünülmelidir. Bu aylar dua ve tövbelerimizin kabul edilme ümidini daha fazla hissedeceğimiz aylardır.” Program,  Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu'nun katılımcılara gül dağıtmasıyla ve Sakal-ı Şerif ziyareti ile son buldu.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri