Dünya’nın lideriyiz

Üniversitelerarası Dünya Tekvando Şampiyonası'nda Türkiye 1 altın, 3 gümüş, 4 bronz madalya kazandı. Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin: Tekvando da dünyanın lider ülkesi haline geldik
İspanya'nın Vigo kentinde düzenlenen ve 48 ülkeden üniversite öğrencisi sporcuların katıldığı 11. Üniversiteler Dünya Tekvando Şampiyonası'nda Türkiye, 1 altın, 3 gümüş ve 4 bronz madalya kazandı. Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, yaptığı açıklamada, Üniversiteler Dünya Tekvando Şampiyonası'nda büyük bir başarıya imza attıklarını belirterek, finallere 4 sporcuyla çıkmalarının önemli olduğunu söyledi.

Şahin, final maçlarını 1 altın 3 gümüş madalya kazanarak, Türk tekvandosunun gücünü herkese kabul ettirdiklerini kaydetti. Tekvando branşının Türkiye'de amatör sporun lokomotifi olduğunu belirten Şahin, ''Tekvando da hem büyüklerde hem gençlerde hem de üniversitelerde Dünyanın lider ülkesi haline geldik. Disiplinli ve özverili çalışmaların karşılığını almanın ve ülkemizin bayrağını göndere çektirmenin sevincini yaşıyoruz. Ülkemize 1 altın 3 gümüş ve 4 bronz kazandıran teknik direktör Ali Şahin ve sporcularımıza halkımız adına teşekkür ediyorum'' dedi.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin yönetimindeki Türk Milli Takımı; bayanlarda Rukiye Yıldırım, Sevde Mavi, Hatice Kübra Yangın, Zeynep Kirez, Sıla Rümeysa Ölçek, Sevcan Tokaç, Tuba Abuş ve Büşra Yıldız'dan, erkeklerde ise Hüseyin Özsoy, Recep Yazıcı, Cem Uluğnuyan, Turgay Yıldırım, Yunus Sarı, Serdar Akın, Serdar Yüksel ve Hüseyin Özkan Üstün'den oluştu. Bayanlar 53 kiloda mücadele eden Hatice Kübra Yangın, Üniversitelerarası Dünya Şampiyonu olurken, yine bayanlar 49 kiloda bir önceki Üniversiteler Dünya Şampiyonu Sevde Mavi, bayanlar 46 kiloda Rukiye Yıldırım ve erkekler 87 kiloda Serdar Yüksel gümüş madalya kazandılar. Erkekler 58 kiloda Recep Yazıcı, 74 kiloda Yunus Sarı ile bayanlar 57 kiloda Zeynep Kirez ve 73 kiloda Tuba Abuş bronz madalya kazanarak şampiyonayı tamamladı. 

Hatice Kübra Yangın ilk turda İspanyol Marıno Torrado Rebeca'yı 10-3'lük skorla geçerek adını çeyrek finale yazdırdı. Çeyrek finalde ABD'li Cramer Kira'yı 14-2, yarı finalde Tayvanlı Tseng Yi-Hsuan 6-2 ile eleyen Yangın, finalde Koreli Lım Su Won ile karşılaştı. Bu müsabakayı da 13-7'lik skorla kazanan sporcumuz Hatice Kübra Yangın Üniversitelerarası Dünya Şampiyonu oldu. 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri