‘dünyanın Hediyelik Eşyası’ Bu Fuarda

Ankara’da bu yıl onuncu kez açılan ‘Ülkeler El Sanatları ve Hediyelik Eşya Fuarı’ 52 ülkeden 220 firmayı bir araya getirdi.

Ankara’da bu yıl onuncu kez açılan ‘Ülkeler El Sanatları ve Hediyelik Eşya Fuarı’ 52 ülkeden 220 firmayı bir araya getirdi. Her ülkenin kendine özgü hediyelik eşya ve el sanatı ürünleri Ankaralıları bekliyor.

ATO Congresıum’da açılan fuar 8 Aralık'a kadar gezilebilecek. Fuar alanını bugüne kadar 45 binin üzerinde ziyaretçi gezdi. Farklı kültürlerin buluşmasını ve kaynaşmasını hedefleyen 52 ülkeden 210 firmanın el sanatları ve hediyelik eşyalarıyla katıldığı fuar, bu yıl 10. kez organize edildi. Fuara daha çok Afrika, Ortadoğu, Orta Asya ülkeleri ağırlıkta. Etkinlikte ülkelere ait giysiler, yemekler, takılar, kumaşlar, el sanatları, antik ürünler, halılar sergileniyor. Hindistan ve İran fuara milli katılım gerçekleştirdi. Bu iki ülkeden el sanatları ürünleri ve hediyelik eşya satan birkaç stantla geniş bir katılım sağlandı.

Fuarın organizasyonunu üstlenen Rem Fuarcılık ve Organizasyon Yöneticisi Remzi Çayır, Ankaralılara, “Bunca ülke ayağınıza kadar gelmiş. Bu ülkelerin kültürü, el emeği göz nuru ürünleri, birbirinden değerli hediyelik eşyaları burada ziyaretçilerini bekliyor.” diyerek çağrıda bulundu. Fuarı her yıl daha da büyütmeyi hedeflediklerini belirten Çayır, ileriki yıllarda sadece yabancı ülkelerin katıldığı fuar açmayı planladıklarını kaydetti. Bazı ülkelerin gümrük sorunları nedeniyle fuara katılamadığını da sözlerine ekleyen fuar yöneticisi Remzi Çayır, söz konusu sıkıntıların giderilmesiyle gelecek yıllarda fuarın daha geniş katılımlı olmasını beklediklerini vurguladı.

28 Kasım’da açılan fuarı bugüne kadar 45 bini aşkın kişi ziyaret etti. Fuarın son gününe kadar bu rakamın 100 bini bulacağı tahmine diliyor. Fuarda en çok ilgiyi ise Güney Afrika, Tayland ve Senegal stantları çekiyor. Bu ülkelerin ilginç el ürünleri ziyaretçilerden büyük beğeni topluyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri