Dünyanın gözü Konya'daki bu tatbikatta olacak

NATO'nun İntikal ve Hazırlık Tatbikatı "Ramstein Dust II-2022 (RADU II-22)", Uluslararası Anadolu Kartalı 2022 Eğitimi ile ilişkilendirilerek 20-28 Haziran'da Türkiye'de düzenlenecek.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, NATO personeli, İntikal Edebilir Hava Komuta ve Kontrol Merkezi, Tanımlanmış Hava Resmi Üretim Merkezi, Algılayıcı Birleştirme Birimi ve Yer Hava Yer teçhizatı tatbikat kapsamında Türkiye'ye intikal etti.

RADU Tatbikatı, hava harekatı uygulama usulleri açısından benzersiz bir eğitim imkanı sunan ve Konya'daki 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığında gerçekleştirilen Uluslararası Anadolu Kartalı 2022 Eğitimi ile ilişkilendirilerek icra edilecek.

ANADOLU KARTALI TATBİKATI İLE İLİŞKİLENDİRİLECEK

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "NATO İntikal ve Hazırlık Tatbikatı olan Ramstein Dust II-2022 (RADU II-22) resmî olarak Türkiye’de başlıyor. NATO personeli, NATO DARS (İntikal Edebilir Hava Komuta ve Kontrol Merkezi, Tanımlanmış Hava Resmi Üretim Merkezi, Algılayıcı Birleştirme Birimi) ve Yer Hava Yer teçhizatı, 20-28 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek RADU Tatbikatı kapsamında 5 Haziran 2022 tarihinde Türkiye’ye intikal etti. RADU Tatbikatı; Hava Harekâtı uygulama usulleri açısından benzersiz bir eğitim imkânı sunan ve 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığında (Konya) gerçekleştirilen Uluslararası Anadolu Kartalı 2022 Eğitimi ile ilişkilendirilerek icra edilecek. DARS; Anadolu Kartalı 2022 Eğitimi kapsamında NATO AWACS, Millî Havadan Erken İhbar ve Kontrol uçaklarımız ve Millî Kontrol İhbar Merkezlerimiz ile birlikte ana Hava Komuta ve Kontrol unsurlarından biri olarak tatbikat süresince görev yapacak."

DÜNYANIN GÖZÜ ANADOLU KARTALI TATBİKATINDA OLACAK

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşın ardından Finlandiya ve İsveç'in de NATO'ya tam üyelik sürecinin konuşulduğu günlerde Anadolu Kartalı Tatbikatı ile RADU Tatbikatı'nın birleştirilmesi gözleri Konya'ya çevirdi. 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda gerçekleştirilecek Uluslararası Anadolu Kartalı Tatbikatı'na Azerbaycan, Katar gibi ülkelerden de katılım bekleniyor. Tatbikata ABD ve İsrail ise yıllardır katılmıyor. Tatbikata çok sayıda ülkenin de gözlemci göndermesi bekleniyor.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri