Dünyanın Fotoğrafçıları Bursa Fotofest'te Buluştu

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali (FotoFest), yüzlerce amatör-profesyonel fotoğrafçının geleneksel açılış yürüyüşü ile başladı.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali (FotoFest), yüzlerce amatör-profesyonel fotoğrafçının geleneksel açılış yürüyüşü ile başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve BUFSAD işbirliğiyle düzenlenen ‘3. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali’ Cumhuriyet Caddesi’nde düzenlenen yürüyüşle resmen başladı. Bir hafta sürecek olan festivale beş kıta, 58 ülkeden 10 bin fotoğraf gönderildi. Aralarında dünyaca ünlü Yumi Goto, Massimo MastrorilloBrono Barbey, Thomas Hopker gibi 125 yerli ve yabancı fotoğraf sanatçısının katıldığı festivalin açılışı da oldukça renkli oldu. Cumhuriyet Caddesi’nde Mehter Takımı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Bandosu’nun marşları eşliğinde yapılan yürüyüşle festival tam bir şölen havasına büründü. Kore, İran ve Fransa gibi dünyanın değişik ülkelerinden gelen sanatçılar halkın büyük ilgisini çekti.

Festivalin açılışında konuşan Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, “İki bine yakın fotoğraf sergileniyor. Dünyanın 5 kıtasından 58 ülkesinden 10 bine yakın fotoğraf geldi. Dünyanın en büyük fotoğraf sergisine Bursa’ya nasip oldu. Dünya çapında, önemli iş yapıyoruz” diye konuştu.

Bursa Fotoğraf Sanatçıları Derneği (BUFSAD) Başkanı Zafer Kocabey ise “Geçen yıl sürdürebilir miyiz’ diye düşünüyoruz. Bu sene üçüncüsünü yapıyoruz. Bu sene, Bursa, artık uluslararası5 fotoğraf festivali yapılıp yapılmadığını merak etmiyor” dedi. Konuşmaların ardından fotoğraf filminden yapılan festivalin açılış kurdelası Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla ödünç, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı Bülent Erginal ve fotoğraf sanatçıları tarafından kesildi. Festivalde bir hafta boyunca dünyaca ünlü yerli ve yabancı sanatçı, fotoğraf tutkunlarıyla bir araya gelip, söyleşi gerçekleştirecek.

Festivalde “Zaman’a Not Düşen Fotoğraflar” sergisinde; Zaman gazetesi fotoğraf servisi muhabirlerinin 16 foto röportajında yayımlanan 80 kare fotoğrafı büyük ilgi gördü. Zaman Fotoğraf Editörü Selahettin Sevi ve foto muhabirleri, ziyaretçilere fotoğrafların öyküsünü anlattı. Sergi, bir ay boyunca Bursalıların beğenisine sunulacak. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri