Dünyanın en zenginleri liginde zirvede!

Dünyanın en zenginlerinin Asya, Kuzey Amerika ve Avrupa kıtasında olduğu belirlendi. Ülkeler bazında ise ABD'de 408, Çin'de 317 milyarder bulunurken, listeyi Rusya, Almanya ve Hindistan takip etti.

Çin'de yayımlanan Hurun Report dergisinin araştırması, dünyada serveti 1 milyar doları geçen 1.453 kişinin 608'inin Asya'da, 440'ının Kuzey Amerika'da ve 324'ünün de Avrupa'da yaşadığını ortaya koydu.

Dünyanın en zengin ismi, 66 milyar dolarlık servetiyle Meksikalı 73 yaşındaki Carlos Slim. Ailesi, Lübnan asıllı Osmanlı göçmeni olan Slim, geçen sene de Forbes dergisi tarafından dünyanın en zengini olarak seçilmişti.

İkinciliğe 58 milyar dolarlık servetiyle yatırımcı Warren Buffett yerleşirken, 55 milyar dolar servetiyle tekstil markası Zara'nın sahibi İspanyol Amancio Ortega listede üçüncü oldu.

Dünyadaki tüm milyarderlerin servetinin toplamının 5,5 trilyon dolar olduğunun altı çizilen araştırmada, bu rakamın 2012'de, dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi Japonya'nın gayri safi yurtiçi hasılasına eşit olduğuna vurgu yapıldı.

Geçen yıl özel sektörün daha da zenginleştiğinin vurgulandığı araştırmada, 2012'de dünyanın en zengin 10 kişisinin servetlerini, yüzde 22 artırdığına işaret edildi. Gayrimenkul, telekomünikasyon, medya ve dağıtım sektörlerinin en çok kazandıran alanlar olduğuna dikkat çekildi.

Araştırmaya imza atanlardan Rupert Hoogewerf, aslında dünyadaki milyarderlerin sayısının yaklaşık 3 kat daha fazla olduğunu, ancak zenginlerin yasa dışı yollardan kazanç elde ettiğini ya da orta halli görünmek amacıyla kendini gizlediğini belirtti.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri