Dünyanın En Büyük Ebrularından Birisi İhtiyaç Sahipleri İçin Satılacak

Resim öğretmeni ve ebru sanatçısı Ali Şentürk’ün öğrencileri ile yaptığı dünyanın en büyük ebrusu, geliri ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilmek üzere satılacak.

Resim öğretmeni ve ebru sanatçısı Ali Şentürk’ün öğrencileri ile yaptığı dünyanın en büyük ebrusu, geliri ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilmek üzere satılacak. 5 renk kullanılarak bez üzerine yapılan ve halen Şentürk’ün yeni açtığı kat’ı (kesme) sanatından oluşan eserlerin yer aldığı sergide sergilenen 46.12 metrekarelik ebru, bu amaçla Kimse Yok Mu Derneği’ne bağışlandı.

    Trabzon Kanuni Anadolu Lisesi’nde resim öğretmeni olarak görev yapan ebru, hat ve kat’ı sanatçısı Ali Şentürk, altıncı kişisel sergisini açtı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisi’ndeki serginin açılışına Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, öğretmenler ve sanatseverler katıldı. Bıyıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada, sanatın bir milletin kalbinden ve gönlünden aksedenlerin kağıt üzerinde mana bulması olduğunu söyledi. Bıyıklıoğlu, Şentürk’ün sergisinin de milletin kendi mana hakikatlerini yansıtan eserlerden oluştuğuna değindi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Kansız da Şentürk'ün, Türk - İslam geleneğinin yaşatılması hususunda çok önemli eserler verdiğini ifade etti.

    Şentürk’ün ebru ve kat’ı sanatı buluşturduğu altıncı kişisel sergisinde 80 eser sergileniyor. 100 ile bin lira arasında değişen fiyatlardan satışa sunulan eserlerin satışından elde edilen gelirin bir kısmı Kimse Yok Mu Derneği'ne bağışlanacak.

    Sergide ayrıca, Şentürk'ün 2010 yılında öğrencileri ile yaptığı ve dünyanın en büyük ebrusu olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren eseri de yer alıyor. Şentürk’ün, sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde eserini satışından elde gedilecek gelirin ihtiyaç sahipleri adına kullanılması amacıyla Kimse Yok Mu Derneği’ne bağışladığı bildirildi. Yapımında 5 renk kullanılan 30 metre 75 santimetre uzunluğunda, 1.5 metre genişliğindeki 46.12 metrekarelik ebrunun sergi sonrası Kimse Yok Mu’ya teslim edileceği ve İstanbul’da açık artırma ile satılacağı ifade edildi.

    İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisi’ndeki sergi 4 Aralık’a kadar açık olacak. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri