Dünyalı firma: Konya Şeker

Recep Konuk, Konya Şeker'in dünyadaki teknolojik gelişmeleri kendi bünyesine katarak dünyalı bir firma olduğunu söyledi


Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Başöğretmen Salonu'nda düzenlenen "Girişimcilik, Kurumsallaşma ve Markalaşma Stratejileri" konulu panele Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ak Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, iş adamları, Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı kurumların bürokratları, öğretim elemanları, kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. 
Oturum başkanlığını Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap'ın yaptığı panele, Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi ve Konya Şeker Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, Atatürk Üniversitesi iktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Demirdöğen ve Türkiye'nin ilk bayan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı olan Of Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zühal Akyüzlü konuşması olarak katıldı.
KONYA ŞEKER'İN BAŞARI ÖYKÜSÜ ALKIŞ ALDI
Panelde, Konya Şeker'in başarı öyküsünün anlatıldığı sinevizyon gösterisi paneli izleyenlerden büyük alkış aldı. Panelde yaptığı sunumda elde edilen başarıdan söz eden Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi ve Konya Şeker Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, Konya Şeker'in dünyadaki teknolojik gelişmeleri kendi bünyesine katarak dünyalı bir firma olduğunu söyledi. Konya Şeker'in bugün artık ulusal bir firmadan ziyade küresel bir oyuncu kabiliyetine erişmek noktasında olan değerli bir şirket durumuna geldiğini anlatan Recep Konuk, "Yalnız burada bir hadiseyi daha aktarmak istiyorum. Biz Konya Şeker'de şuna çok dikkat ettik. Birileri kendi parasını kendisi için harcarken, hem parasına çok dikkat eder, hem de harcadığı alanın kalitesine dikkat eder. Birileri, bir başkasının parasını kendisi için harcarken miktarına çok bakmaz kalitesine bakar. Birileri kendi parasını kendisi için harcarsa paranın miktarına çok dikkat eder, kalitesine riayet etmez. Eğer birileri, birilerinin parasını birileri için harcarsa ne miktarına bakar, ne de kalitesine bakar. Biz birilerini parasını kendi paramız görerek, ondan vebal ve sorumluluk duyarak Konya Şeker'in, üreticinin parasını, özellikle haramın ve helalin de olduğu, dünyadaki bütün gelişmeleri içine alan bir anlayışla harcadık" diye konuştu.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri