Dünyagöz Konya’da ilk kornea naklini yaptı

Göz sağlığı sektöründe Türkiye’nin öncü kuruluşu Dünyagöz Hastaneleri’nin geçtiğimiz yıl Konya’da açılan şubesinde, ilk göz kornea nakli operasyonu Suriye vatandaşı Sala Halavi için gerçekleştirildi.

Dünyagöz Hastaneler Grubu, Dünyagöz’de Konya’da “Kornea nakli” ameliyatını Suriyeli Sala Halavi’ye uygulayarak, bir hayatı daha aydınlığa kavuşturdu. Göz hastalıkları uzmanı Op. Dr. Fethi Energin tarafından 24 Aralık tarihinde gerçekleştirilen operasyon başarıyla sonuçlandı.  Dünyagöz Konya hastanesine görme sıkıntısı sebebiyle başvuran 55 yaşındaki hastaya yapılan muayene sonrası, Keratokonus’un bir çeşidi olan Pellusid Marjinal Dejenerasyon (PMD) tanısı konuldu. Keratokonus’un ilerlemiş hali olan PMD, kalıtsal olduğu düşünülen ve doğuştan görülen bir hastalık. Hastane tarafından yapılan açıklamada, Halavi’nin rahatsızlığının Suriye’de yaşanan iç savaş sebebiyle gerçekleşmediği belirtildi.

PELLUSİD MARJİNAL DEJENERASYON NEDİR?

Bazı farklı klinik özellikleriyle keratokonusun bir çeşididir. Korneanın dış alt tabakasında sivrileşme ve incelme sebebiyle oluşan bir hastalıktır. İç korneanın incelmesi, görüşteki keskinliğin lens veya gözlük kullanımına rağmen azalması gibi görülmesi zor belirtilere sahip olan hastalığın teşhisi için doktorlar göz muayenesinin ihmal edilmemesini tavsiye ediyorlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri