DÜNYADAN KISA KISA

AFGANİSTAN'DA BİR NATO ASKERİ DAHA ÖLDÜ
AFGANİSTAN'DA BİR NATO ASKERİ DAHA ÖLDÜ

KABİL (A.A) - Afganistan'ın güneyinde bir NATO askerinin daha öldüğü bildirildi. NATO'dan yapılan yazılı açıklamada, ölen askerin milliyeti belirtilmezken, ölümünün 13 Şubatta başlatılan "Müşterek" operasyonuyla ilgisi bulunmadığı kaydedildi.

MEKSİKALI UYUŞTURUCU BARONUNA 25 YIL HAPİS

WASHINGTON (A.A) - Meksikalı uyuşturucu baronu Osiel Cardenas'ın 25 yıl hapse mahkum edildiği bildirildi. Amerikan Adalet Bakanlığı, 42 yaşındaki Cardenas'ın ABD'ye iade edilmesinden 3 yıl sonra Texas'taki Federal Mahkemede 25 yıl hapse mahkum edildiğini belirtti. Cardenas, uyuşturucu kaçakçılığı, kara para aklamak, federal ajanları ölümle tehdit etmekle suçlanıyordu.

KOLOMBİYA'DA FARC BÜNYESİNDE FAALİYET GÖSTEREN UYUŞTURUCU LİDERİ ÖLDÜRÜLDÜ

BOGOTA (A.A) - Kolombiya'da faaliyet gösteren gerilla örgütü FARC bünyesinde uyuşturucu kaçakçılığı yapan bir liderin, polis ve ordunun ocak ayında düzenlediği ortak operasyonda öldürüldüğü bildirildi. Kolombiya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Gentil Gomez'in (kod adı Edgar Tovar), ayrıca Farc'ın 1 Mart 2008'de öldürülen iki numaralı ismi Raul Reyes'in güvenliğinden sorumlu olduğu da belirtildi. Gomez'in 20 Ocakta öldürüldüğü, ancak kimlik tespiti yapılması beklendiği için açıklamanın şimdi yapıldığı da ifade edildi.

ENDONEZYA'DA SELLER: 1 ÖLÜ

CAKARTA (A.A) - Endonezya'nın orta kesminde aşırı yağışların yol açtığı sellerde bir kişi öldü, 3 kişi kayboldu. Polis, aşırı yağışların, Doğu Cava'nın Malang yöresinde evleri sular altında bıraktığını ve bölgedeki bir köylünün ölümü, üçünün kaybolmasına neden olduğunu açıkladı. Bölgede 2 kişinin de hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

YUNANİSTAN 1'İ TÜRK 15 KİŞİYİ İADE ETTİ

EDİRNE (A.A) – Yunanistan, Türkiye ile arasındaki "Yasa Dışı Göçmenlerin Geri Kabulüne İlişkin Protokol" çerçevesinde 1'i Türk 15 kişiyi Türkiye'ye iade etti. Alınan bilgiye göre, yasa dışı yollardan Yunanistan'a giriş yaptıkları anlaşılan 13'ü Suriye, 1'i İran uyruklu, 1'i de Türk 15 kişi, İpsala Sınır Kapısı'nda Türk yetkililere teslim edildi. Erzurum nüfusuna kayıtlı B.E. çıkarıldığı adli makamlarca serbest bırakıldı. Diğer 14 yabancı uyruklu sınır dışı edilmek üzere Edirne Emniyet Müdürülüğü Pasaport ve Yabancılar Şubesine gönderildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri