Dünyada bir numarayız

Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Türk tekvandosunun dünyada bir numara olduğunu belirterek, hiçbir başarının tesadüf olmadığını söyledi.
Bu yıl 4.'sü düzenlenen GAP Spor Oyunları'na katılan Şahin, Türk tekvandosu ve federasyonla ilgili hedeflerini açıkladı.

GAP Spor Oyunları'nın çok önemli bir organizasyon olduğunu anlatan Şahin, bu projenin Doğu ve Güneydoğu'da sporun gelişmesi için atılmış çok büyük bir adım olduğunu belirtti. Şahin, "Biz de tekvando branşıyla her yıl olduğu gibi bu yılda en kalabalık branş olarak yaklaşık 350 sporcuyla bu projeye iştirak ettik. Bu tip organizasyonların devamının getirilmesi lazım. Bu oyunlara diğer branşlar da dahil edilirse doğudaki gençliğin spora katılımı artırılabilir. Oradaki açılış ve gençliğin katılımı bizi

gerçekten memnun etti. GAP Oyunları gibi organizasyonlar, hem gençliğin spora katılması hem de bunun milli takıma katkıda bulunması ile birlikte başarının geleceğine yürekten inanıyorum" dedi.

"TEKVANDODA DÜNYADA BİR NUMARAYIZ"

Türk tekvandosunun dünyadaki durumunu değerlendiren Şahin, "Tekvandoda çok güçlü ülkeler var ama Türkiye, 2009 yılında bu konuda bir milat yaşadı ve takım halinde dünya şampiyonu oldu. Daha önceleri bireysel dalda şampiyonluklarımız vardı ancak takım halinde böyle bir başarıyı ilk defa yakaladık. Bu da bizi ekstra motive etti. Kıta şampiyonalarında artık 1 numarayız. Erkeklerde 1, kadınlarda 2, genel olarak hep birinciyiz. Çok iyi bir altyapıya ve teknik kadroya sahibiz. Hiçbir başarının tesadüfolmadığını gösterdik. Çok çalıştık ve başarıyı yakaladık. Bunun için tüm antrenörlerimize ve teknik komitemize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Bütün bunların yanında tekvandonun Türkiye'nin tanıtımını yapan en iyi alanlardan birisi olduğuna dikkat çeken Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, "Tekvando, Türkiye'nin tanıtımını yapan en önemli branşlardan birisi. Maddi ve manevi katkılar gerçekleştiği takdirde başarılarımız da artacak ve uluslararası alanda daha fazla söz sahibi olacağız. Tüm Türkiye bizi takip etsin. Bunun sözünü veriyorum; 2012'de yaptığımız yatırımların meyvelerini toplamaya başlayacağız. Çok büyük başarılar yakalayacağız

bunu rahatlıkla söyleyebilirim" dedi.

"DOĞUDAKİ BÜTÜN İLLERE ANTRENÖR VEREBİLMEK İÇİN ÇALIŞTIK"

Tekvando branşı olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde çok başarılı çalışmalar yaptıklarını dile getiren Metin Şahin, "2006 yılında adını Tekvan-Doğu koyduğumuz bir çalışmamız oldu. Doğudaki bütün illere antrenör verebilmek için birtakım çalışmalar yaptık. Şuanda doğudaki 22 ilde antrenörlerimiz ve binlerce lisanslı sporcumuz mevcut. Örneğin, Siirt'te 2 bin lisanslı sporcumuz bulunuyor. Bununla birlikte şartları da göz önünde bulundurarak önce gençleri spora teşvik etmeyi bunlar içinden de

yetenekli olanları Milli Takım'a almayı amaçladık ve bunda da başarılı olduk. Buralarda çok yetenekli sporcu ve gençlerimiz var. Yeter ki buralardaki hazineleri bulmaya gayret gösterelim" diye konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri