Dünyaca Ünlü Yazar Alberto Manguel, Bursa’da Tanpınar’ın İzini Sürüyor

Dünyanın en önemli yazarları arasında gösterilen Alberto Manguel, Nilüfer Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Bursa’daki izini sürüyor.

Dünyanın en önemli yazarları arasında gösterilen Alberto Manguel, Nilüfer Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Bursa’daki izini sürüyor.

Bu yıl beşincisi düzenlenen İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali “Şehir ve Oyun” temasıyla; okuma ve söyleşiler, sektörel buluşmalar, çocuklarla etkinlikler ve edebiyat söyleşileriyle devam ediyor.

Türk edebiyatının uluslararası edebiyat çevrelerinde tanınmasını amaçlayan festival, bu yıl “Tanpınar’ın İzinde Beş Şehir” projesi için dünyaca ünlü yazar Alberto Manguel’i Türkiye’ye davet etti.

Alberto Manguel, Tanpınar’ın “Beş Şehir” eserinde yer alan İstanbul, Ankara, Bursa, Erzurum ve Konya’ya düzenlediği ikişer günlük edebiyat turunun sonunda izlenimlerini kitaplaştıracak.

Projenin Bursa ayağını Nilüfer Belediyesi üstlendi. Tanpınar’ın “Beş Şehir” eserinde işlediği Bursa’nın izlerini sürmek üzere kente gelen Manguel, Nilüfer Belediyesi’nin konuğu oldu.

Başkan Mustafa Bozbey, projenin Bursa ayağına ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Yazar Manguel ise “Bursa’da olmaktan çok mutluyum. Çünkü Bursa, kitaplarımı raflarında tutan dayanaklar gibi.” dedi.


CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri