Dünyaca Ünlü Kırkağaç Kavunları Görücüye Çıktı

Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde yetişen dünyaca ünlü Kırkağaç kavunları; tadı, kokusu ve dayanıklılığıyla görücüye çıktı.Bu yıl 36.sı düzenlenen yarışmaya; TBMM Plan Bütçe ve Komisyon Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili...

Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde yetişen dünyaca ünlü Kırkağaç kavunları; tadı, kokusu ve dayanıklılığıyla görücüye çıktı.

Bu yıl 36.sı düzenlenen yarışmaya; TBMM Plan Bütçe ve Komisyon Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Soma Kaymakamı Kırkağaç Kaymakam Vekili Bahattin Atçı, Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırkağaç Koordinatörü Ali Rıza Duman, İlçe Emniyet Müdürü Mithat Uysal katıldı. 15 üreticinin katıldığı kavun yarışmasının jüri üyeliğini ise İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden Mehmet Ünlü, Fatma Keskin, Ziraat Odası'ndan Berfu Boduroğlu, Çiftçi İrfan Yağmur ve Belediye Yazı İşleri Müdürü Mustafa Tırman yaptı.

Bu yıl kavun yarışmasında bir ilk yaşandı ve aynı puanı alan iki üretici arasından birinci kura çekilerek belirlendi. Buna göre 1. inci Mustafa Öntaşlı, 2. inci Mustafa Baldemir, 3. üncü Ahmet Süreyya Erol oldu.

Dünyaca ünlü Kırkağaç kavununun Ortaasya'dan tohumunun getirildiğine inanılıyor. Kavun lezzeti ile olduğu kadar şubat ayına kadar depolanabilmesiyle de önemli bir ayrıcalığa sahip.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri