Dünya tütünsüz günü

31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü nedeniyle Konya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, konferans düzenlendi.

31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü nedeniyle Konya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, "Tütün Ürünlerinin Tüketiminin Gençler ve Toplumlar Üzerindeki Etkileri" adlı konferans düzenlendi.
Konya Ticaret Odası'nda düzenlenen konferansa, İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, Halk Sağlık Müdürü Lütfi Saltukdemir, Konya'da sigarayla mücadele faaliyeti gösteren kuruluşların temsilcileri, sağlıkçılar ve çok sayıda öğrenci katıldı. Halk Sağlık Müdürü Lütfi Saltukdemir, son dönemde Türkiye'de tütün konusuyla ilgili çok önemli çalışmalar yapıldığını vurguladı. Saltukdemir, "Hükümetin dumansız hava sahası tüm dünyaya örnek olmuş durumda. Tütün endüstrisi bu çalışmalara müdahale etmeye çalışıyor. Özellikle kamu yararına katkı sağlayacak sosyal sorumluluk projelerine katılarak, mali destekler sağlayarak kendilerine yarar sağlamaya çalışmakta. Özellikle yanlış politikalarla kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalışmaktalar. Bunların çok önemli lobileri var. Ayrıca bilimsel çalışmaları etkileyerek medyayı da manipüle etmeye çalışmaktalar. Tüm bunlara rağmen ülkemizde tütünle mücadele çalışmaları da halen devam etmekte" dedi.
Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci de, Dünya Tütünsüz Günü'nün sadece bir güne hapsedilmemesi gerektiğine işaret etti. Konya'yı bir dumansız hava sahası haline getirebilmenin çabası içinde olunması gerektiğini ifade eden Küçükkendirci, "Tütün kitlesel bir problem, global bir problem, yüzyıllardır devam eden insanlığın mücadele ettiği, belli bir dönemde kanıksadığı ama bunun yanında da birçok zararı kendisinde gördüğü bir problem. Dünya'da 1.3 milyar kişi tütün ve tütün mamullerini kullanmakta. Türkiye'de de erkeklerin tütün kullanma sıklığı Avrupa ülkeleri arasında 13. sırada. Ancak ne yazık ki son zamanlarda bayanlar da erkeklerle tütün kullanma konusunda yarış halinde" şeklinde konuştu.
Konuşmalardan sonra Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi KETEM Bölümü'nden fizyoloji uzmanı Mehmet Fatih Andıç, sigaranın zararlarını anlatan bir konferans verdi. Programın sonunda Yeşilay Tiyatro Topluluğu, sigaranın zararlarını anlatan bir oyun sergiledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri