Dünya Şampiyonu Taha Akgül’e Ankara'da Davul-zurnalı Karşılama

Özbekistan’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda Türkiye’ye altın madalya kazandıran milli güreşçi Taha Akgül, Ankara’da büyük coşkuyla karşılandı.Dünya şampiyonu güreşçi Taha Akgül, Esenboğa Havalimanı’nda davul...

Özbekistan’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda Türkiye’ye altın madalya kazandıran milli güreşçi Taha Akgül, Ankara’da büyük coşkuyla karşılandı.

Dünya şampiyonu güreşçi Taha Akgül, Esenboğa Havalimanı’nda davul zurnalarla büyük bir kalabalık tarafından karşılandı. Boynuna çiçekler asılan Taha Akgül, Serbest Güreş Milli Takımı'nın Özbekistan'da kazandığı kupa ile basına poz verdi.

Havalimanı çıkışında açıklamada bulunan Akgül, Özbekistan’a Avrupa şampiyonu olarak gittiğini ifade ederek, "Bundan önceki dünya şampiyonasında bronz madalya kazanmıştım. Şimdi ise hem Serbest Güreş Milli Takımı adına altın madalya elde ettim. Hem de kendimin ilk altın madalyasını kazandım. Bu altın madalya Serbest Güreş Milli Takımı adına 7 yıl sonra kazanılan ilk altın madalya. Darısı grekoromen stilde mücadele edecek arkadaşlarımın başına." diye konuştu.

Havaalanına gelerek kendisine destek verenlere de teşekkür eden Taha Akgül, "Buraya gelerek bana destek verenlere çok teşekkür ediyorum. Hedefler bitmiyor. Önümüzde sırasıyla Avrupa ve dünya şampiyonaları ile olimpiyatlar var. Şu an sadece olimpiyat madalyam eksik. Tüm şampiyonlukları elde ettim. Olimpiyat madalyası için çalışmaya devam edeceğim." dedi.

Daha soran davul zurna eşliğinde yapılan tezahüratlarla kendisi için hazırlanan otobüse binan Akgül, uzun araç kuyruğu eşliğinde havalimanından ayrıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri