Dünya Şampiyonu Taha Akgül: Darısı Grekoromenci Arkadaşlarıma

İkinci kez katıldığı Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan A Milli Serbest Güreş Takımı sporcusu Taha Akgül, cuma günü mindere çıkacak grekoromen güreşçilerden de aynı başarıyı bekliyor.Özbekistan'ın başkenti...

İkinci kez katıldığı Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan A Milli Serbest Güreş Takımı sporcusu Taha Akgül, cuma günü mindere çıkacak grekoromen güreşçilerden de aynı başarıyı bekliyor.

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası'nda 3. olan A Milli Serbest Güreş Takımı, yurda döndü. Atatürk Havaalanı'na gelen çok sayıdaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcusu, güreşçileri çiçeklerle karşıladı. Belediyesporlu sporcular, şampiyonada İranlı rakibini 4 - 3 mağlup ederek altın madalya kazanan 24 yaşındaki Taha Akgül'e yoğun ilgi gösterirken, Akgül de kendisini karşılamaya gelenlere teşekkür etti.

Taha Akgül, burada yaptığı açıklamalarda, "Son üç senenin Avrupa şampiyonu olarak ikinci kez katıldığım dünya şampiyonasında altın madalyaya ulaştım. Geçen sene büyüklerde ilk kez dünya şampiyonasında yarışıp bronz madalya elde etmiştim. Üç defa üst üste Avrupa şampiyonu olarak serbest güreş tarihinde bir ilki gerçekleştirmiştim. Henüz 24 yaşındayım, bu benim ilk dünya şampiyonluğum. Serbest stilde de takımımızın ilk altın madalyasını ben getirdim. Darısı grekoromenci arkadaşlarımıza." ifadelerini kullandı.

Takım halinde topladıkları 41 puanla dünya üçüncüsü olduklarını hatırlatan Akgül, "40 yıl sonra böyle bir başarı yakaladık. Ben de 7 yıl sonra takımımıza altın madalya kazandırdım. 7 senedir dünya şampiyonu çıkmıyordu. Zaten bütün branşlarda son iki senedir dünya şampiyonu yoktu. Darısı diğer sporcu arkadaşlarıma." diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri