Dünya Şampiyonasının Dördüncü Madalyası Şamil Erdoğan’dan

Özbekistan’da devam eden Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası'ndaki dördüncü madalya 97 kiloda mindere çıkan Şamil Erdoğan’dan geldi. Türkiye 4 madalya ile takım halinde dünya 3. oldu.Gymnastics Palace Spor Salonu'nda yapılan bronz madalya...

Özbekistan’da devam eden Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası'ndaki dördüncü madalya 97 kiloda mindere çıkan Şamil Erdoğan’dan geldi. Türkiye 4 madalya ile takım halinde dünya 3. oldu.

Gymnastics Palace Spor Salonu'nda yapılan bronz madalya mücadelesinde Erdoğan, Küba’lı rakibine şans tanımadı. Erdoğan, 6-0 önde tamamladığı ilk periyodun ardından ikinci periyodundaki baskılı mücadelesiyle rakibine bitime 40 saniye kala 10-0 teknik üstünlük sağlayarak galip geldi. Bu skorla Erdoğan, Türkiye’ye dördüncü madalyayı kazandırmış oldu.

Şamil Erdoğan ilk turda Letonyalı güreşçiyi, ikinci turda Polonyalı'yı, çeyrek finalde ise İranlı'yı yenerek yarı finale yükselmişti. Erdoğan yarı final mücadelesinde Rus güreşçiye yenilerek final şansını kaybetmişti.

Dün başlayan şampiyonada, Türkiye serbest stilde bir altın, bir gümüş ve bir bronz madalya kazanmıştı. Türkiye'nin ikinci bronz madalyası ise Şamil Erdoğan'dan geldi.

TAKIM SIRALAMASINDA TÜRKİYE 3. OLDU

Bu arada Dünya Serbest Güreş Şampiyonası'nda Türkiye takım halinde dünya üçüncüsü oldu. Serbest stilde 40 yıl sonra Türkiye 4 madalya birden kazanma başarısı gösterdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri