Dünya Kupası'nı Yıllar Sonra İlk Kez Korkusuz İzliyorlar

Düna Kupası heyecanı Somali'nin başkenti Mogadişu'yu da sardı. Eskiden evlerinde bile maçları izlemeye korktuklarını, sadece sonuçları SMS mesajlarıyla öğrenebildiklerini ifade eden Somalililer, şimdi restoran ve kafelerde karşılaşmaları...

Düna Kupası heyecanı Somali'nin başkenti Mogadişu'yu da sardı. Eskiden evlerinde bile maçları izlemeye korktuklarını, sadece sonuçları SMS mesajlarıyla öğrenebildiklerini ifade eden Somalililer, şimdi restoran ve kafelerde karşılaşmaları rahatlıkla izleyebiliyor.

Bir önceki kupada, karşılaşmaların gösterildiği sinemaların kapatılması talimatını veren el Şebab örgütü, yasağa uymayanlara da idam dahil olmak üzere ağır cezalar veriyordu. Futbolun yasak olması sebebiyle insanlar evlerinde bile kısık sesle ve gizlice maçları izleyebiliyordu. Şimdi sahilde formaları giyip futbol oynayan çocuklar, akşam saatlerinde de televizyon karşısına geçebiliyor.

Soma Abdullah (15), 4 yıl önce Güney Afrika'da düzenlenen şampiyonanın Somali'deki futbolseverler için kötü geçtiğini fakat şimdi herhangi bir sorun yaşamadıklarını anlatıyor. Afrika Birliği'nin güvenliği sağladığı başkentte geceleri dışarı çıkan halk maçları özgürce seyrediyor. Muhamed Yusuf ise "İçinde bulunduğumuz huzur ve güvenlik için Allah'a şükrediyoruz." diyor.

Kenya ve Nijerya'da geçtiğimiz günlerde Dünya Kupası maçlarını seyredenleri hedef alan iki ayrı saldırıda 61 kişi hayatını kaybetmişti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri