Dünya Kupaları tarihinin en başarılı 6 Müslüman ülkesi

Dünya kupaları tarihinde bu zamana kadar başarılı olmuş 6 Müslüman ülke hangileri

1930 yılından bu yana düzenlenen Dünya Kupası finalleri ilk günden itibaren futbol severler tarafından tutku ile takip ediliyor. Bu yıl Katar’da düzenlenen turnuva da Fas gösterdiği başarı ile taraflı tarafsız herkesin takdirini topladı.

Katar'ın ev sahipliğinde süren 2022 FIFA Dünya Kupası'nın yarı final maçında Fransa'ya 2-0 mağlup olarak elenen Fas'ın finali hedefi gerçekleşmedi. Tarihinde 4. kez finale çıkan Fransa, pazar günü Arjantin ile karşılaşacak Al Bayt Stadı'nda oynanan karşılaşmada Fransa'ya finali getiren golleri 5. dakikada Theo Hernandez ve 79. dakikada Kolo Muani attı. Fransa, 18 Aralık'ta Lusail Stadı'nda oynanacak final maçında Arjantin ile Dünya Kupası şampiyonluğu için mücadele edecek.

DÜNYA KUPALARI TARİHİNİN EN BAŞARILI 6 MÜSLÜMAN ÜLKESİ

2022 Dünya Kupası'nda dün Fas tarihi bir başarı elde ederek İspanya'yı ve Portekiz’i eleyerek yarı finale yükseldi. Tarihte ilk defa bir Afrika ülkesi görürken Türkiye’den sonra ikinci defa bir Müslüman ülke Dünya Kupası’nda yarı final heyecanı yaşadı. Dünya kupaları tarihinde bu zamana kadar başarılı olmuş 6 Müslüman ülke hangileri

CEZAYİR: 2014 DÜNYA KUPASI - SON 16

Cezayir 2014 Dünya Kupası'nda son 16'ya kaldı ve turnuvayı şampiyon tamamlayacak Almanya'ya kök söktürüp uzatmalarda yediği golle elendi. Cezayir aslında 1982'de daha başarılıydı. Batı Almanya ve Şili'yi yense de Avusturya'ya 2 farklı yenilmeleri ile averajla 3. sırada kalarak elendiler.

SUUDİ ARABİSTAN: 1994 DÜNYA KUPASI - SON 16

Tarihinde ilk defa 1994 Dünya Kupası'nda yer alan Suudi Arabistan son 16'ya kalarak büyük bir başarı elde etti. Daha sonra 5 Dünya Kupası'nda daha boy gösterse de Suudi Arabistan gruptan çıkmayı başaramadı.

NİJERYA: 1994, 1998, 2014 DÜNYA KUPASI - SON 16

Tarihinde ilk defa 1994 Dünya Kupası'nda yer alan Nijerya, son 16'ya kaldı. Bu başarıyı 1998'de de tekrarladı. 2014 Dünya Kupası'nda da son 16'ya kadar yükselen Nijerya, üçüncü kere çeyrek final göremeden turnuvaya veda etti. Çeyrek final göremese de Nijerya, tüm zamanların Dünya Kupası puan durumunda en çok puan toplayan, halkının çoğu Müslüman olan ülke.

SENEGAL: 2002 DÜNYA KUPASI - ÇEYREK FİNAL

2002 Dünya Kupası'nın açılışında son Dünya ve Avrupa şampiyonu Fransa'yı mağlup eden Senegal, çıkışını çeyrek finale kadar sürdürdü. İlhan Mansız'dan gelen altın gol ile Senegal adına peri masalı sona erdi.

FAS: 2022 DÜNYA KUPASI - YARI FİNAL

Katar'ın ev sahipliğinde süren 2022 FIFA Dünya Kupası'nın yarı final maçında Fransa'ya 2-0 mağlup olarak elenen Fas'ın finali hedefi gerçekleşmedi. Tarihinde 4. kez finale çıkan Fransa, pazar günü Arjantin ile karşılaşacak Al Bayt Stadı'nda oynanan karşılaşmada Fransa'ya finali getiren golleri 5. dakikada Theo Hernandez ve 79. dakikada Kolo Muani attı.

TÜRKİYE: 2002 DÜNYA KUPASI - ÜÇÜNCÜLÜK

Türkiye, Dünya Kupası'nda yarı final oynama başarısını gösteren tek Müslüman ülke.
2002 Dünya Kupası'nda A Milli Takım finalin kapısından döndü. Üçüncülük maçında Güney Kore'yi 3-2 mağlup ederek bronz madalyanın sahibi oldu.

SAİT ÇELİK 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Spor Haberleri