Dünya Kukla Festivali, Bangkok’ta Başladı

Tayland’ın başkenti Bangkok, "Harmony Dünya Kukla Festivali"ne ev sahipliği yapıyor.Kukla festivalinin açılış töreninde konuşan Kültür Bakanı Vira Rojpojchanarat yaptığı açıklamada, ülkesinin bu sene kukla festivaline ev sahipliği yapmasından...

Tayland’ın başkenti Bangkok, "Harmony Dünya Kukla Festivali"ne ev sahipliği yapıyor.

Kukla festivalinin açılış töreninde konuşan Kültür Bakanı Vira Rojpojchanarat yaptığı açıklamada, ülkesinin bu sene kukla festivaline ev sahipliği yapmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. Rojpojchanarat, bu tür organizasyonların kültür alışverişine büyük katkı sağladığını kaydetti. Karnavalın açılış töreninde, Bangkok sokakları adeta şenlik alanına dönüştü. Toplam 80 ülkeden gelen kukla sanatçılarına yüzlerce kişi eşlik etti.

Tayland Kültür Bakanlığı tarafından organize edilen festival, bu sene 80 ülkeden 166 kukla sanatçısının katılımı ile gerçekleşiyor. Başkent Bangkok'ta 10 ayrı noktada hazırlanan sahnelerle ziyaretçilerini bekleyen festival, 10 Kasım 2014 tarihine kadar devam edecek.

Öte yandan, kukla gösterilerinin yapıldığı festivale Türkiye'den de katılım oldu. Kukla sanatçısı ve halk oyunları öğretmeni Serkan Kaplan festivalde, "Küreş", "Çatal oğlan", "İki aşuk" oyunlarını sergileyeceğini söyledi.

Festival'de, kukla gösterileri haricinde kuklaların tarihi hakkında belgesel ve filmlerin de yer alacağı belirtiliyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri