Dünya Güreş Şampiyonası, Yarın Özbekistan’da Başlıyor

Milli güreşçilerimizin altın madalya için mindere çıkacağı Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te yarın serbest stil müsabakalarıyla başlıyor.Uluslararası Güreş Federasyonu (FILA) tarafından düzenlenen...

Milli güreşçilerimizin altın madalya için mindere çıkacağı Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te yarın serbest stil müsabakalarıyla başlıyor.

Uluslararası Güreş Federasyonu (FILA) tarafından düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası, Taşkent’te yer alan Gymnastics Palace Spor Salonu’nda yapılacak ilk gün müsabakaları ile start alacak. İlk olarak serbest stil güreşçilerinin mindere çıkacağı organizasyonda daha sonra sırasıyla Büyük Kadınlar Güreş Milli Takımı ve A Milli Grekoromen Güreş Takımı boy gösterecekler.

BAŞKAN YERLİKAYA: TÜRK MİLLETİNİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ

Milli güreşçilerin Ankara’da ve İstanbul’da verimli bir kamp dönemi geçirdiklerini belirten Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, sporcuların fiziksel ve ruhsal olarak şampiyonaya hazır olduklarını söyledi.

Kalite seviyesi yüksek maçlara şahitlik edeceklerini dile getiren Başkan Yerlikaya, "Toplam 21 sporcu ile dünya şampiyonasında ülkemizi temsil edeceğiz. İşimizin zor olduğunun farkındayız. Bütün sporcularımız, madalya alabilecek durumdalar. Favori olarak mindere çıkacak birçok sporcumuz var. Rakam vermek doğru olmaz ama birçok sıklette madalya umudumuz var. Şampiyona boyunca Türk milletinin desteğini ve dualarını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası’nda ay-yıldızlı mayoyu giyecek milli güreşçilerimiz ve kiloları şöyle:

Serbest Stil

57 kilo: Ahmet Peker, 61 kilo: Münir Recep Aktaş, 65 kilo: Mustafa Kaya, 70 kilo: Yakup Gör, 74 kilo: Soner Demirtaş, 86 kilo: Selim Yaşar, 97 kilo: Şamil Erdoğan, 125 kilo: Taha Akgül

Büyük Kadınlar: 48 kilo: Evin Demirhan, 53 kilo: Merve Kenger, 58 kilo: Elif Jale Yeşilırmak, 63 kilo: Buse Tosun, 75 kilo: Yasemin Adar

Grekoromen Stil

59 kilo: Fatih Üçüncü, 66 kilo: Atakan Yüksel, 71 kilo: Yunus Özel, 75 kilo: Şeref Tüfenk, 80 kilo: Selçuk Çebi, 85 kilo: Metehan Başar, 98 kilo: Cenk İldem, 130 kilo: Rıza Kayaalp.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri