Dünya devi araba markası Türkiye’de fabrika kuracak! Listede Konya da var!

Dünyaca ünlü otomobil markası Chery, Türkiye'de büyük bir yatırım yapmaya hazırlanıyor. Markanın Türkiye'de kurmayı planladığı yeni fabrika için öne çıkan iller konuşuldu. Bu iller arasında Bursa, Kocaeli, Manisa, İzmir ve Konya yer alıyor.

Dünyaca ünlü otomobil markası Chery, Türkiye'de büyük bir yatırım yapmaya hazırlanıyor. Chery International Başkanı Zhang Guibing, hafta sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sanayi Bakanı Fatih Kacır ile bir araya geldi. Görüşmede, markanın Türkiye'de kurmayı planladığı yeni fabrika için öne çıkan iller konuşuldu. Bu iller arasında Bursa, Kocaeli, Manisa, İzmir ve Konya yer alıyor.

KONYA ÖN PLANDA

Konya, yedek parça üretimindeki başarısı ve uygun işçilik maliyetleriyle Chery'nin yatırım için en önemli seçeneklerinden biri olarak dikkat çekiyor. Özellikle otomotiv sanayisine yaptığı katkılarla bilinen Konya, Türkiye'nin bu alanda öne çıkan şehirlerinden biri olarak değerlendiriliyor. Chery’nin Türkiye’de gerçekleştireceği bu yatırımla hem yerel ekonomiye katkı sağlaması hem de Türkiye otomotiv sektöründe yeni bir dönemi başlatması bekleniyor.

ÇİNLİLER TÜRKİYE'Yİ SEVDİ

Çinli otomobil üreticisi Chery'nin Türkiye'de yapacağı yatırımla ilgili gelişme yaşandı. Bir Türk yetkili, Chery'nin Türkiye'de yatırım yapması konusundaki görüşmelerde son aşamalara gelindiğini söyledi. Adının açıklanmasını istemeyen yetkili, Reuters'a yaptığı açıklamada araç fabrikası kurmak için görüşmeler yürüten Chery'nin ne ölçekte veya hangi ürünleri üretmek için yatırım yapacağı konusunda bilgi vermedi. Hali hazırda 2 milyon ticari ve binek araç üretim kapasitesiyle Avrupa'nın başlıca taşıt üreticilerinden birisi olan Türkiye, yurt dışında üretim tesisi kurma arayışında olan Çinli otomobil üreticileriyle bir süredir görüşmeler yürütüyor.

BYD'DEN 1 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Çinli otomotiv üreticisi BYD, Türkiye'de 1 milyar dolar yatırım ile yıllık 150 bin araç kapasiteli araç fabrikası kuracağını temmuz ayında açıklamıştı.

Son olarak Chery International'ın Başkanı Zhang Guibing hafta sonunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Sanayi Bakanı Fatih Kacır ile görüşmüştü.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri