Dünya Demokrasi Hareketi Üyeleri Chp’ye Seçim Sandığı Bıraktı

Dünya Demokrasi Hareketi üyeleri Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkez binası önüne seçim sandığı bıraktı.

Dünya Demokrasi Hareketi üyeleri Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkez binası önüne seçim sandığı bıraktı. Sandıktan çıkan sonucu saygısı olmayanların sandığa giden vatandaşlara da saygısı olmayacağını belirten Dünya Demokrasi Hareketi Genel Başkan Yardımcısı Furkan Raylaz, “Demokrasinin namusu olan seçim sandığını CHP’ye hediye ediyor, kendilerini bir kez daha demokrasiye davet ediyoruz.” diye konuştu.

Dünya Demokrasi Hareketi üyeleri CHP Genel Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. Hareket üyeleri basın açıklaması öncesi genel merkez önüne kendi yaptırdıkları ve üzerinde ‘Seçim sandığı Milletin İradesi’ yazılı sandığı getirdi. Hareket üyesi iki genç de üzerinde ‘Kimse heveslenmesin Türkiye Mısır, Taksim Tahrir olmayacak’ yazılı bir de pankart taşıdı. Genel Merkez binasının önüne getirilen sandığın kapağı açıldığında içinde sembolik olarak sırasıyla BDP, MHP ve AK Parti oyların elinde tutan bir kişi çıktı. Diğer hareket üyeleri, “Hayır olmaz kabul etmiyoruz. Sandıktan çıkanı kabul etmiyoruz.” dedi. Bunun üzerine sandık tekrar kapatıldı. Son olarak sandık tekrar açıldı ve aynı kişi CHP oyu ile sandıktan çıktı. Bunun üzerine diğer hareket üyeleri “Evet. Sandıktan çıkanı kabul ediyoruz.” diye alkışladı.

Bu kısa eylemin ardında grup adına Dünya Demokrasi Hareketi Genel Başkan Yardımcısı Furkan Raylaz basın açıklaması yaptı. Demokrasinin vazgeçilmezi olan sandığın küçümsenerek apolet demokrasinin kutsandığı günleri ibretle izlediklerini belirten Raylaz, “Bugünlerde yapılan bütün açıklamaları bir kenara not ediyoruz. Demokrasinin sandıktan ibaret olmadığı su götürmez bir gerçektir. Ancak bu olgu ne kadar gerçekse demokrasinin sandıktan ibaret olmadığı gerçeğini ispatlamak için yine sandıktan çıkma gerekliliği de o kadar gerçektir. Bu gerçekleri kabullenmek CHP için ontolojik ve aynı zamanda varoluşsal bir problemdir.” şeklinde konuştu.

Darbeleri açıkça kınamayanların darbelerle arasına mesafe koyma basiretini gösteremeyenlerin sandık demokrasisinin yetersizliğinden dem vurmasının varoluşsal bir paradoks olduğunu kaydeden Raylaz, “Buradan CHP’ye ve darbeleri açıkça kınayamayanlara sesleniyoruz. Söyleyecek sözünüz, yapacak icraatınız ve her neyse projeniz halka anlatır, takdiri halktan beklersiniz. Sandıktan çıkan sonucu saygı duyarsızın. Unutulmamalıdır ki, sandıktan çıkan sonuca saygısı olmayanların, sandığa giden vatandaşlara da saygısı yoktur. Bu mesajımızın sembolü ve demokrasinin namusu olan seçim sandığını CHP’ye hediye ediyor, kendilerini bir ke daha demokrasiye davet ediyoruz.” dedi.

Basın açıklamasının ardından grup üyeleri seçim sandığını CHP genel merkez binasının önüne bıraktı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri