''Dünya barışı'' için Filistin'e yürüyor

Dünya barışına dikkati çekmek amacıyla geçen yıl ülkesinden Filistin'e başlattığı yürüyüşünde, yola çıktığı İstanbul'dan Konya'nın Ilgın ilçesine ulaştı
Dünya barışına dikkati çekmek amacıyla geçen yıl ülkesinden Filistin'e başlattığı yürüyüşü Yalova'da trafik kazası geçirdiği için kesintiye uğrayan Fransız emekli hemşire Pascali Marie Chantal Hennebois (57), yola çıktığı İstanbul'dan Konya'nın Ilgın ilçesine ulaştı.
Ilgın'da bir gece konaklayan Hennebois, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, dünya barışına dikkat çekmek için geçen yıl Fransa'nın Bordeaux kentinden yürüyüşüne başladığını söyledi. Yalova'da geçirdiği trafik kazasından sonra yola biraz ara vermek zorunda kaldığını bildiren Hennebois, ''İyileştikten sonra yürüyüşü tekrar başladım, Yaklaşık üç ay önce İstanbul'dan yola çıkıp Kocaeli, Adapazarı, Bilecik, Kütahya ve Afyonkarahisar güzergahını takip ederek Akşehir'den sonra Ilgın'a ulaştım. Konya, Adana, Osmaniye, İskenderun güzergahını takip edip Suriye ve Ürdün üzerinden Filistin'e gitmeyi planlıyorum. Yolculuğum yaklaşık üç ay sürecek'' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri