Dün 'virane'ydi, bugün 'saray' gibi

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Konyaspor'un yararlanması için yaptırılan, ancak dönemin teknik adamları tarafından beğenilmeyerek, atıl bir durumda kalan Kayacık Tesisleri, Anadolu Selçukluspor'a tahsis edildikten sonra canlandı

Bir zamanlar kurdun kuşun barınağı haline gelen tesisler dün basına tanıtıldı.   Kulüp Başkanı Mehmet Günbaş Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Konya'ya kazandırılan Kayacık tesisleri hakkında bilgi verdi. Anadolu Selçukluspor’un Kulüp Başkanı Mehmet Günbaş, kulübü devralmalarının ardından tesis sıkıntısı yaşadıklarını Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile görüşmelerinin ardından Kayacık Tesisleri'nin kendilerine tahsis edildiğini belirtirken: ''Tesisimiz en kısa sürede tamamlandı. Bu tesisin bütün iç ve dış düzenlemeleri belediyemiz tarafından yaptırıldı. Birçok Süper Lig takımıyla eş değerde bir tesisimizin olduğunu düşünüyorum. Tesisimizin her alanında birinci sınıf malzemeler kullanılmıştır. İnşallah önümüzdeki sezonda tüm kulüplerin yaz spor okullarını burada ağırlayacağız. Bu tesisi bize verip gerekli desteği sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Akyürek ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterimiz Sayın Haşmet Okur’a sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi.

Yaklaşık 450 bin metrekarelik toplam alana sahip Kayacık Tesislerinde; 1 adet Sauna, 1 adet şok havuzu, 1 adet Türk Hamamı, 2 ayrı solunma odaları, 25 kişinin aynı anda duş alabileceği duş odaları, UEFA standartlarında 1 adet modern yemekhane, 70 kişilik yemek salonu, 4 adet yemekhane depoları, 150 kişilik seyir terası ve barbekü alanı, 2 adet çamaşırhane, 1 adet malzeme odası, 1 adet malzeme deposu, 1 adet futbolcu toplantı odası, 1 adet 1 adet sporcu dinlenme odası, sporcular için sosyal alanlar (Bilardo ve masa tenisi vb.) 2 adet masör odası, 1 adet ilaç deposu, misafir konaklama odaları, 1 adet fitnes salonu, 1 adet Yönetim Kurulu toplantı salonu, 5 adet idari çalışma odası, 1 mescit, 8 adet Teknik Heyet odaları, 18 adet futbolcu odaları, 250 araçlık otopark, 50 bin metrekare yeşil alan ve yürüyüş parkurları, 1 adet içerisinde balıkları olan süs havuzu, 70x105 ebatında 1 adet dış doğal çim saha, 90x110 ebatında ve  105x110 ebatında ışıklandırılmış ve rüzgar panelleri ile çevrili iki adet kapalı çim sahaya sahip 5 yıldızlı otel konforunda inşa edilmiş ve Beşiktaş Kulübünün İstanbul’daki tesislerinden esinlenilerek yapılan bu tesis şu anda Konya’nın en büyük tesisi olma özelliğine de sahip.

SPOR SERVİSİ
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri