Düğün telaşı başladı

Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte düğün sezonu da açıldı. Çiftleri alışveriş heyecanı sardı. Yapılan harcamaların büyük çoğunluğunu ise altın, mobilya ve düğün organizasyonu oluşturuyor

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte düğün sezonu da açıldı.  Evlilik sektöründe hareketlilik  yaşanıyor. Tekstilden kuyumcuya, mobilyacıdan organizasyoncuya birçok esnaf, ilkbahar ayına özel düğün kampanyaları yaptı. Evlenecek çiftleri telaş sardı. Yapılacak masrafların tutarı çiftleri düşündürüyor. Esnaflar ise ev kurmanın tam vakti olduğunu söylüyor. Düğün yapacak çiftler, düğün salonlarını şimdiden tutmaya başladı.

ALTIN ALMANIN TAM VAKTİ  

 Altın, birçok  çiftin ve yakınlarının fiyatlar nedeniyle korkulu rüyası oluyor. Kız istendikten sonra söz ve nişandan başlayarak aileler arasında takılacak altın konuşuluyor. Düğünde ise katılan herkes özellikle de gelin ve damadın yakın akrabaları altın takmayı tercih ediyor. Altın almak için uygun vakti beklemenin daha doğru olduğunu söyleyen Sarraf Fidan İşletme sahibi Mehmet Kuşdemir, düğünlerde altın takmanın esas amacının, gelin ve damada yeni hayatlarına maddi olarak yardımcı olmak olduğunu belirtti. Kuşdemir, “ Türklerde  düğünlerde altın takma geleneği eski dönemlerden beri devam ediyor. Düğünlerde genel olarak tam, yarım veya çeyrek altın takılır. Ya da 22 ayar bilezikler takılır. İşçiliği olmayan satıldığında değer kaybetmeyen altınlar tercih edilir. Ama gelin ve damadın akrabaları hatıra olması amacıyla çeşitli takılar da takabilirler. Konya'da ilkbahar sezonunda altın sektöründe büyük hareketlilikler yaşanır.  Altın fiyatlarının sabit olmayışı düğün yapacakları ve satıcıları farklılıklara düşürebiliyor.  Altın, yatırımcısına dönem dönem imkanlar sunar. Bu imkan an itibari ile alıcılara sunuldu. Altın almanın tam vakti. Çeyrek altın 193, Cumhuriyet altını ise 770 TL. Özellikle yurt dışından gelen ve düğününü Konya'da yapmak isteyen vatandaşlarımız düğün alışverişine başladı” dedi.

MEVSİM AÇILDI GELİNLİK SATIŞLARI ARTTI

Birbirinden farklı ve ilgi çekici gelinlikler vitrinlerdeki yerini aldı. Düğün mevsiminin açılmasıyla birlikte gelinlik satışları artmaya başladı. İlkim Kına Evi çalışanı Arzu Gültepe, her bütçeye uygun gelinlik çeşidinin rahatlıkla bulunabileceğini dile getirerek, gelin adaylarının genellikle sıfır gelinliği daha çok tercih ettiğini ifade etti. Gültepe, gelinlik modelleri ve fiyatları ile ilgili şu bilgileri verdi: “Gelinlik satışları başladı. İşlerimiz yoğunlaştı. 10. aya kadar bu yoğunluk devam eder. Her keseye uygun gelinlik bulmak artık çok kolay. Gelinlik fiyatları 500 ile 4 bin TL arasında değişiyor. Gelinliği satın alanlar kadar, kiralayanlar da var. Kiralama, satın almaya göre daha ucuz oluyor.  Ama gelin adayları çoğunlukla evlilik, 'Ömürde bir' diyerek gelinliği satın almayı tercih ediyor. En favori renk ise kırık beyaz oluyor.” 

BU ÜRÜNLER GELİN ADAYLARINI DÜŞÜNDÜRÜYOR

Evini dizmek isteyen çiftler, oturma grubu seçerken büyük kararsızlık yaşıyor.  Pahalı ve farklı oturma grupları, ev içerisinde dikkati en fazla çeken ürün oluyor. Çiftler, genellikle spor oturma gruplarını tercih ediyor. Oturma grubuna uygun duvar kağıtları ve halılar yine çiftler tarafından ihmal edilmiyor. Güldeste Halı ve Mobilya dükkanı çalışanı Gökhan Palaz, çiftlerin 3'lü paketleri daha çok tercih ettiğini söyleyerek, “Mobilya tercih edenler genellikle ürünleri tek parça halinde değil de bir bütün olarak alıyor. Fiyat böyle daha avantajlı oluyor. 3'lü paket 4 bin 500 TL ile 15 bin TL arasında değişiklik gösteriyor. Yatak odası, yemek odası ve salon takımı gelin adaylarının en hassas davrandığı ürünler oluyor. Önceden mobilya tercih edilirken koyu renkli olmasına dikkat edilirdi. Şimdi genç çiftler bu düşünceyi yıktı ve açık renkli ürünlere yönlendi” şeklinde konuştu.

DÜĞÜN SALONUNU TUTMAK İÇİN GEÇ KALMAYIN

Yaz aylarında düğün yapacaklar, düğünün yapılacağı salonu aylar öncesinden tutuyor. Salon tutmak için acele etmeyenler, büyük zorluklar ile karşılaşıyor. Yenilenen yüzü ile Konya'ya hizmet veren Yaka Marina Düğün ve Toplantı Salonu Müdürü Ömer Salih Büyükdere, düğün yapacak çiftleri erken rezervasyon konusunda uyararak yeni işletme ile ilgili bilgiler verdi. Büyükdere, şöyle konuştu: “Düğün salonu tutacak çiftler, bu konuda aceleci olmalı. Çünkü salonlar aylar öncesinden dolabiliyor. Düğün salonları çalışmalarına başladı. Yaka Marina olarak bizde 4 büyük salonumuz ile günde 5 düğünü kaldırabilecek 3000 kişilik kapasite ve ekip ile birlikte düğün sezonuna hazırız.  Salon fiyatlarımız mevsimine, ayına ve  gününe göre değişiklik gösteriyor.  Çiftler, düğüne davet edecekleri kişi sayısını iyi belirlemeli. Davetli kişi sayısı, düğün salonu tercihinde çok önemli. Konya usulü bir düğün, ortalama 16 bin TL'ye mal oluyor.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri