Düğün sezonu bereketle başladı

Havaların serin gitmesi, seçim çalışmaları nedeniyle uzun süre ara verilen düğünler, Haziran ayının sonu ile birlikte hızlı bir şekilde başladı

Havaların serin gitmesi, seçim çalışmaları nedeniyle uzun süre ara verilen düğünler, Haziran ayının sonu ile birlikte hızlı bir şekilde başladı. Bu hafta gerek cumartesi gerek Pazar günü çok sayıda düğüne katıldık. Gazetemize gönderilen davetiyelerin hemen hepsine giderek ailelerin mutluluklarına tanıklık ettik. Temennimiz yuva kuran gençlerin bir ömür boyu sağlık, huzur ve mutluluk içerisinde bir yaşam sürmeleri, oğullarını sünnet ettiren ailelerin ise evlatlarının ikince mürüvvetlerini de görmeleri.

 

 

OLDU DA BİTTİ MAŞALLAH MUSTAFA

Okulların kapanması ile birlikte sünnet düğünlerinde neredeyse patlama yaşandı. Bu telaşlı kervana katılan bir başka minik ise Pirinçci ailesinin oğulları Mustafa idi. Baba Abdullah Pirinçci, biricik oğlu Mustafa için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak Mevlevi Sofrasında geleneksel Konya düğün pilavı verdi. Pirinçci ailesinin büyüğü Mustafa Pirinçci de kendisi ile aynı ismi taşıyan torunu için seferber oldu.
 
 

ÖZLEM İLE BİLAL’İN MUTLU GÜNLERİ

Aytek ve Mangır aileleri evlatlarının düğün töreni ile mutlulukların en güzeline tanıklık etti. Selma ve İsmet Aytek çiftinin kızları Özlem, Elife ve Fahrettin Mangır çiftinin oğulları Bilal ile Aksaray Yolu İpek Yolu Tesislerinde düzenlenen düğün törenin ile hayatını birleştirdi. Mutluluk yolunda ilk adımı atan Özlem ve Bilal çifti muratlarına erme sevincini kendilerini yalnız bırakmayan dostları ile paylaştı.
 
 

ÇİFTE MUTLULUK GELENEĞİ SÜRDÜ

Hem düğün, hem sünnet sevinci ile iki mutluluğu birden yaşayan aileler kervanına Kıyak ailesi de katıldı. Hatice ve İsmail Kıyak çifti oğulları Mehmet’i Hanife ve Ali Üskülütaş çiftinin biricik kızları Emine ile başgöz ederken, Senem ve Ali Kıyak çifti de oğulları İsmail’i sünnet ettirdi. Kıyak ailesinin bu çifte mutluluğuna en çok sevinen ise ailenin büyüğü dede İsmail kıyak oldu.
 
 

MUSTAFA MERT APAN HERİF OLDU

Cumartesi günü takip ettiğimiz sünnet düğünlerinin ilkini Nazan ve Harun Apan çiftinin oğulları Mustafa Mert Apan’ın sünneti oluşturdu. Apan çifti tek oğullarının ilk mürüvvet sevincini Karayolları Bölge Müdürlüğü sosyal tesislerinde verdikleri düğün pilavına katılan dostları ile paylaştı. Davetliler serin havada düğün pilavının tadını çıkarırken Apan ailesi de misafirler ile yakından ilgilendi.


SAYICI KUZENLERİN SÜNNET SEVİNCİ

Erkekliğe ilk adımı atarak ailelerini sevince boğan bir başka minikler Güzide ve Mehmet Akif Sayıcı çiftinin oğulları Mustafa Efe ile Hacer ve Mustafa Murat çiftinin oğulları Abdullah Yahya oldu. Sayıcı aileleri evlatlarının bu mutlu gününde hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak misafirlerini Cumartesi akşam Belma-Azmi Beğen Yaşam Merkezi’nde verdikleri düğün pilavında ağırladı.
 
 

ALKIŞLAR ARASINDA ‘EVET’ DEDİLER

Tuğba ve Adem çifti kendilerini yalnız bırakmayan yüzlerce davetlinin alkışları arasında birbirlerine ‘Evet’ diyerek mutluluk yolunda ilk adımı attı. Şerife ve H. Hüseyin Küçükbala çiftinin kızları Tuğba, Gül ve Mehmet Gönüllü çiftinin oğulları Adem ile Pazar günü Diltaş Sosyal Tesislerinde düzenlenen nikah ve düğün törenin ardından muratlarına erdi. Genç çiftler mutluluklarını kendilerini yalnız bırakmayan dostları ile paylaştı.
 
 

KINA, NİŞAN, DÜĞÜN VE ‘MUTLU SON’

Safiye ile Sabri çifti kına, nişan, nikah, düğün derken telaşlarını mutlu son ile noktaladı. Münevver ve Şevket Yücetaş çiftinin kızları Safiye ile Naciye ve Ramazan Kara çiftinin oğulları Sabri, uzun süren koşuşturmanın ardından mutluluklarını perçinledi. Genç çift için Pazar günü düzenlenen düğün törenine katılan her iki ailenin yüzlerce yakını ise bu mutluluğa katılarak ailelerin sevinçlerine ortak oldu.
 
 

KURT VE KÜÇÜK AİLELERİNİN SEVİNCİ

Kurt ve Küçük aileleri evlatlarının düğün mutluluğunu yaşarken her iki ailenin sevenleri de kendilerini yalnız bırakmadı. Zeynep ve Mehmet Kurt çiftinin kızları Ayşegül ile Raziye ve Ahmet Küçük çiftinin oğulları Adem, düzenlenen düğün törenin ardından hayatlarını birleştirdi. Genç çiftler muratlarına ermenin mutluluğunu yaşarken, misafirler ise cumartesi günü tirit, Pazar günüde pilav keyfi yaşadı.




İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri