Dügen: “Seçmenlerimize teşekkür ediyoruz”

Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Faruk Dügen, 29 Mart Mahalli İdareler Seçimlerini kazasız belasız atlattıklarını ifade ederek, Konyada tercihini AKPden yana kullanan seçmenlere teşekkür etti.
 Teşkilat olarak 4 ay boyunca AKP’ye yakışan bir olgunlukla çalıştıklarını kaydeden Faruk Dügen, “Seçmenlerle her bir araya gelişimizde bugüne kadar yaptığımız çalışmaları ve bundan sonra yapacaklarımızı anlattık. Seçimlerde özellikle Konya’da tahminlerimiz tuttu ve oy oranlarımız Konya genelinde artış gösterdi. 28 Mart 2004 seçimlerinde il genel meclisi üye oranımız yüzde 54’ken, bu seçimlerde yüzde 54,5 oldu. Yani mecliste kayıp yaşamadık. Bunun yanında merkez ilçelerde de oy oranlarımızı artırdık. Türkiye genelinde baktığımızda AKP’nin kazandığı Büyükşehir belediyeleri içerisinde en yüksek oyu Tahir Akyürek aldı. Kendisini tebrik ediyorum” dedi.
Kazandıklarının yanı sıra Konya’da da kaybettikleri ilçeler olduğunu ifade eden Faruk Dügen, bu ilçe ve beldeleri neden kaybettikleri yönünde bir soru sorulması üzerine, yanlış aday seçimi veya rakip partilerin daha verimli çalışmış olması ile bu ilçe ve beldelerin kaybedilmiş olabileceğini söyledi. Konya’da 20 ilçede belediye başkanlığı ile 93 belde belediye başkanlığını kazandıklarını ifade eden Faruk Dügen, Hüyük İlçesi’nde oyların eşit çıkması, Bademli İlçesi’nde de sonuca itiraz edilmesi nedeniyle sonucun henüz belli olmadığını dile getirdi. Faruk Dügen ayrıca, AKP olarak Çumra’da çıkan sonuçlara itiraz ettiklerini de sözlerine ekledi.
RASİM ATALAY
Foto altı: AKP İl Başkanı Faruk Dügen, 29 Mart Mahalli İdareler Seçimlerini değerlendirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri