Duayen pedallar buluştu

Konyanın ata sporu olan bisikletin eski günlerine dönmesi, ulusal ve uluslar arası platformdan daha da ileriye götürülebilmesi için harekete geçti
Duayen pedallar destek arayışlarını hızlandıracak
Bisikletin duayenleri, Konya’nın ata sporu olan bisikletin eski günlerine dönmesi, ulusal ve uluslar arası platformdan daha da ileriye götürülebilmesi için harekete geçti. Konunun görüşülmesi için geçtiğimiz günlerde bir araya gelen bisikletçiler, bisiklet sporundaki başarının artması için destek arayacak.
Bisiklet sporunun Konya’da marka olması için büyük emek veren eski milli bisikletçi ve Karatay İl Genel Meclisi Üyesi Erol Küçükbakırcı’nın geleneksel arabaşı yemeği, bisiklet sporunun sorunlarını gündeme taşıdı. Küçükbakırcı önderliğinde Selçuklu Belediyesi Sille Kültür Evi’nde bir araya gelen Bisiklet Konya İl Temsilcisi Tevfik Erdoğdu, Konya Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği Başkanı Fatih Yılmaz, Konya İl Özel İdaresi Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Eşgin, Konya Şekerspor Kulübü Bisiklet Sorumlusu Kamil Çomak, Çatalhöyük Çumra Belediyespor Bisiklet Takımı Yöneticisi Mustafa Ketsek,  hakemler ile bisiklet sporuna gönül vermiş eski ve yeni sporcular, bisiklet sporunun gelişmesi için neler yapılabileceğini konuştu.
Ayda bir kez bir araya geldikleri toplantılarda, neler yapılabileceği yönünde ortak karar alınıp, yol haritası çizeceklerini dile getiren Erol Küçükbakırcı, “Bisikletin ana yurdu olan Konya’da bisiklet sporu arzu edilen yerde değil. Sebebi de verilen desteğin yetersiz olması. Spor, futbol ve basketboldan ibaret değil. Bütün branşları spor olarak görmek lazım. Bir futbolcuya verilen transfer parası, amatör bir branşa harcansa futboldan daha iyi başarılar çıkacağı kesin. Bisiklet sporunu deplasman ligi haline getirmemiz lazım. Bunun için de veledrom yapılması gerekir. Günün şartlarına göre 200 metrelik, ağaç parkeden veledrom yapılmalı. Bu belediyenin programa alıp uygulamaya geçmediği bir konu. Bu nedenle biz bisiklete gönül verenler olarak harekete geçtik. Konya için çok önemli bir projeyi, görüşüp izin alarak başlatmak istiyoruz. Eğer başarırsak şehrimizin uluslar arası manada çok iyi tanıtımı olacak. Bu projenin hayata geçmesi için vekillerimizin, bürokratlarımızın, sivil toplum kuruluşlarının ve bütün Konyalıların destek vermesini bekliyoruz” dedi. Bisiklete gönül verenler, önümüzdeki günlerde başta Valimiz olmak üzere, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bisiklet Federasyonu, yerel yöneticiler ve STK’ları ziyaret ederek, destek arayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri