Duayen Gazeteci Rıdvan Bülbül vefat etti

Duayen Gazeteci Rıdvan Bülbül Hakk'ın rahmetine kavuştu

Uzun yıllar Konya basınında görev yapan duayen Gazeteci Rıdvan Bülbül Hakk'ın rahmetine kavuştu. Eski Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı görevinde de bulunan merhum Rıdvan Bülbül, yarın Sultan Selim Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınacak, cenaze namazının ardından Üçler Mezarlığı'na defnedilecek. Merhaba Gazetesi olarak merhum Rıdvan Bülbül'e Allah'tan rahmet diler, yakınlarına ve Konya basınına sabr-ı cemil niyaz ederiz.

BAŞKAN ALTAY’DAN TAZİYE MESAJI

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, duayen gazeteci Ali Rıdvan Bülbül’ün vefatı üzerine bir taziye mesajı yayımladı. Başkan Altay’ın mesajı şöyle: “Konyamızın yetiştirdiği duayen gazetecilerden, Basın Şeref Kartı sahibi Ali Rıdvan Bülbül’ün vefatını büyük bir teessürle öğrenmiş bulunuyorum. Gazetecilik mesleğine uzun yıllar başarıyla hizmet eden; birikimi ve tecrübesiyle çok değerli gazeteciler yetiştiren, tüm yaşamını mesleğini daha ileriye taşımak adına çalışarak geçiren Ali Rıdvan Bülbül, Konyamız için önemli bir değerdi. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesi, sevenleri ve basın camiasına başsağlığı diliyorum.”

KONYA BASINI İÇİN BÜYÜK BİR DEĞERDİ

Konya Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Sefa Özdemir, duayen gazeteci Ali Rıdvan Bülbül’ün vefatı ile ilgili taziye mesajı yayınladı. Özdemir, mesajında şunları söyledi: “Konya basının duayen isimlerinden, Konya Gazeteciler Cemiyeti eski başkanlarından, Basın Şeref Kartı sahibi Ali Rıdvan Bülbül’ün vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Gazetecilik mesleğine uzun yıllar başarıyla hizmet eden Ali Rıdvan Bülbül, Konyamızın için büyük bir değerdi. Konya basınına emeklerine hiçbir zaman unutmayacağız. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesi, sevenleri ve basın camiasına başsağlığı diliyorum.”

FİDANCI'DAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konya İl Müdürü Abdurrahman Fidancı, Rıdvan Bülbül'ün vefatı ile ilgili taziye mesajı yayınladı. Mesajda: ""Konya basınının yetiştirdiği duayen gazetecilerimizden, basın şeref kartı sahibi Ali Rıdvan Bülbül bey’in vefatını büyük bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayız.  İlerleyen yaşına rağmen mesleğinden kopmayan ve gazetecilik hayatında yapmış olduğu çalışmalarla derin hatıralar bırakan, Konya basınının çınarını daima saygıyla anacağız. Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı, Anadolu Ajansı Konya Bölge Müdürlüğü, TRT Konya temsilciliği görevlerinde de bulunan şair, gazeteci yazar Merhum Ali Rıdvan Bülbül beye Cenab-ı Allah'tan rahmet, başta ailesi ve sevenleri olmak üzere, tüm basın camiasına sabır ve başsağlığı dileriz."

RIDVAN BÜLBÜL KİMDİR?

1935 yılında Konya'da doğdu. Ankara'da Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulunu bitirdi. Konya'da Yeni Meram gazetesinin müdürlüğünü yaptı. Türk Haberler Ajansı Konya Bölge müdürlüğünü ve Konya Gazeteciler Cemiyeti başkanlığını yaptı. RIdvan Bülbül, bir dönüm Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak da görev yaptı.  Şiirleri, Türk Sanatı, Türk Dili, Yelken, Varlık, Hisar ve Çağrı dergilerinde çıktı. Şiirleri: Aynalar Sustu (1954), Güdümlü Mermi (1959), Gökyüzü Mahallesi (1962). Rıdvan Bülbül, uzun yıllar Yeni Meram Gazetesi'nde de köşe yazıları yazdı.

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

3. Sayfa Haberleri