Dualarla uğurlandılar

Yeni asker alım döneminde otogarda yoğunluk yaşanırken, askere gidecek kınalı kuzuların yakınları ise hüzünle karışık bir mutluluk ve gurur yaşadı

1992-2 tertiplerler askere gitmeye başladı. Yeni asker alım döneminde otogarda yoğunluk yaşanırken, askere gidecek kınalı kuzuların yakınları ise hüzünle karışık bir mutluluk ve gurur yaşadı

Konya Şehirlerarası Otobüs Terminali de asker uğurlama törenleri ile yoğun günler geçiriyor. Aileleri ve arkadaşları ile birlikte Otogar’ın yolunu tutan asker adayları, burada kendileri için hazırlanan çeşitli etkinliklerle otobüsün hareket saatinin gelmesini bekliyor. Halaylar çekiliyor, “Her Türk asker doğar, şehitler ölmez vatan bölünmez” gibi naralar atılıyor, asker adaylarının ağzına emzik veriliyor. Otobüslerin hareket saati yaklaştıkça heyecan da artıyor. Dualar edilip, marşlar okunuyor ve vatan borcunu yerine getirmek için yola çıkan askerlerin kınalı elleri geride bıraktıklarına elveda demek üzere son defa sallanıyor. Askerlerin aileleri ise heyecanı, gururu, mutluluğu ve hüznü bir arada yaşıyor.

Farklı yerlere giden 1992’ye 2. tertip askerler yakınları ile birlikte otogarın yolunu tutarken bazıları geleneği bozmadan askerleri evlerden uğurladılar. Kimileri hüzünle, kimileri heyecanla uğurlanan askerler yakınları ile veda ederek otobüslerden el salladılar. Askerliği İzmir’e çıkan Konyalı Mustafa Tatlı, vatani görevini yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Tatlı “Askerliğimin 2 tertip çıktığını öğrenince çok heyecanlandım. Öğrendiğimde daha askerliğe 10 ay var diyordum. Göz açıp kapanıncaya kadar vakit geçti. Bugün askere gidiyorum. Biraz hüzün, biraz heyecan var üzerimde. Yakınlarımı özlemenin hüznünü yaşıyorum ama bir yandan da vatani görevimi yapacağım için çok mutluyum” dedi. Askere giderken en zor şeyin vedalaşmak olduğunu söyleyen Tatlı, vedalaşma faslının duygusal olduğunu, diğer yanlarının çok heyecan verdiğini belirtti. Askere gitmekte olan herkese kolaylık dileyen Tatlı, “Askere gideceğime hala inanamıyorum. Her zaman daha çok var diye düşünürdüm. Ama vaktin ne zaman geçtiğini anlayamadım bugün askere gidiyorum. Otogarda da görüldüğü gibi birçok kişi askere gidiyor. Hepsi benimle aynı heyecanı yaşıyordur. Herkes farklı yerlere gidiyor ama hepsi aynı amaç için gidiyorlar. Askere gidecek tüm kardeşlerime Allah kolaylık versin. İnşallah sağ salim gider gelirler. Vatan görevi boynumuzun borcudur” diye konuştu. Yapılan duanın ardından askerler evlerinin önünde yakınları ile vedalaşarak, vatani görevi yapmak için yola koyuldular.

Askerliğini yapmak üzere İstanbul’a giden Salih Yapıcı, “Büyük destanlar yazmış olan ulu bir milletin evlatları olarak, atalarımızın kanlarını dökerek, can vererek bizlere emanet ettiği vatan topraklarını en iyi şekilde korumak için görev sırası bizlere geldi. Bizler de boynumuzun borcu olan askerliğimizi yapmak üzere gidiyoruz. Ailelerimizden ayrılmanın vermiş olduğu bir hüzün olsa da, vatan borcumuzu ödeyecek olmanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Her şey vatan için” ifadelerini kullandı.

Asker adayı Salih Yapıcı’nın babası Mustafa Yapıcı ise, “Bugün buradaki atmosferi görünce askerliğimi yaptığım dönemi hatırladım. Evlatlarımızın yaşanan tüm bu terör olaylarına, acı gelişmelere rağmen gönül rızası ile, isteyerek vatani görevlerini yerine getirmeye çalışmaları bizleri daha çok sevindiriyor. Bizdeki bu bilinç devam ettiği sürece vatanımızın birliği, ülkemizin bütünlüğü hiçbir şekilde bozulmayacaktır. Tüm evlatlarımıza şimdiden hayırlı teskereler diliyor, hepsini tebrik ediyorum” diye konuştu.

Saatler ilerledikçe Otogar’daki asker uğurlama heyecanı da artıyordu. Askerlik vazifesini yerine getirecek olan gençler otobüslerine bindikten sonra otobüslerin önünde toplanan yakınları İstiklal Marşı’nı okuyup, dualar etti. Askerler, görev yerlerine gitmek üzere Otogar’dan uğurlandı.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri