Dsp'li Çakmak:büyükşehir'in Koordinatör Ataması Milli İradeye Saygısızlıktır

Demokratik Sol Parti(DSP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelere koordinatörlük atamasının milli iradeye saygısızlık olarak gördüklerini söyledi. AK Parti iktidarının, koordinatör ataması ile...

Demokratik Sol Parti(DSP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelere koordinatörlük atamasının milli iradeye saygısızlık olarak gördüklerini söyledi.

AK Parti iktidarının, koordinatör ataması ile seçim kazanamadığı ilçelerde milli irade gasbı ile o ilçeyi kontrol altına almaya çalıştığını savunan Çakmak, İlçe Seçim Kurulu'nun mazbata vermediği hiç bir kurumun yasallığı olmadığını kaydetti. Başkan Çakmak, herkesin 30 Mart'ta yapılan tercihe saygılı olması gerektiğini söyledi. AK Parti'nin seçim kazanamadığı yerleri Büyükşehir Yasası ile koordinatör atayarak kontrol ettiğini iddia eden Çakmak, "Antalya Büyükşehir, Manavgat'ın bir Manavgat Şelalesi'ni almadığı kaldı. " dedi.

30 Mart mahalli seçimler sonrası seçimi CHP'li Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in kazanmasına rağmen 5 aydır ilçede çift başlı bir yönetimin hakim olduğunu vurgulayan Çakmak, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni AK Parti kazansa da Manavgat seçmeninin sandıktaki tercihine saygı göstermesi gerektiğini söyledi.

DSP olarak her zaman halka etkin ve hızlı hizmet vermek için yerinde yönetimi savunduklarının altını çizen Çakmak, Büyükşehir Yasası'nı çıkması için dün Manavgat'ın geliri yerinde kalsın Ankara'ya gitmesin diye bağıranların bugün Antalya'ya taşınmasına ses çıkarmamasına bir anlam veremediklerini kaydetti.

Manavgat'ın içme suyu, mezbahana, kanalizasyon, yaş sebze ve meyve komisyon hali, su sporları gelirleri, ilaçlama ve şehirler arası otobüs terminalinin Antalya Büyükşehir'e bağladığını belirten Çakmak, "AK Parti'li Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat'ın kendisine bağlamadığı bir yer kaldı oda Manavgat Şelalesi. Manavgat Şelalesi'ni taşıyabileceğine inansalar onuda götürecekler herhalde. Büyükşehir Manavgat şehirler arası terminalde görevini yapmıyor. Terminal pislikten geçilmiyor. Çöpler toplanmadığı için her tarafa pislik saçılmış vaziyette. Bu durum Manavgat ismini kötü duruma düşürüyor. " ifadesini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri