Dsp'li Çakmak: Siyasi İktidarın Amacı Hsyk Seçimiyle Yargıyı Ele Geçirmek

Demokratik Sol Parti(DSP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, AK Parti'nin 12 yıl önce sıfır problemle aldığı terör sorununu bugün içinde çıkılmaz hale getirdiğini söyledi. DSP Antalya ilçe teşkilatları, İl Başkanı Metin Oktay başkanlığında...

Demokratik Sol Parti(DSP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, AK Parti'nin 12 yıl önce sıfır problemle aldığı terör sorununu bugün içinde çıkılmaz hale getirdiğini söyledi.

DSP Antalya ilçe teşkilatları, İl Başkanı Metin Oktay başkanlığında toplanarak 2015 yılı seçim çalışma stratejisini belirledi. İl Başkanlığı'nda yapılan toplantıya İl Başkanı Metin Oktay, Muratpaşa İlçe Başkanı Canan Zorlu, Konyaaltı İlçe Başkanı Recep Palalı, Kemer İlçe Başkanı Ferhan Fidan, Korkuteli İlçe Başkanı Orhan Özbek, Serik İlçe Başkanı Yusuf Öztürk ve Gazipaşa İlçe Başkanı Murat Altay katıldı. Toplantı sonrası DSP Manavgat İlçe Başkanı Çakmak, yaptığı basın açıklamasında, AK Parti iktidarının 12 yıl içinde iç ve diş siyasette yaptığı hatalarla ülkeyi komşularıyla sorunlu hale getirdiğini kaydetti. Çakmak, "Bu iktidarın esas gayesi HSYK seçimlerinde yargıyı tamamen ele geçirmek ve bağımsız yargıyı yok etmek" dedi.

Ülkede 17 ve 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası siyasi iktidar tarafından bağımsız yargıya darbe yapıldığını savunan Çakmak, HSYK'nın Adalet Bakanlığı'nın memuriyeti haline gelmesinin yargının kuşatma altında olduğunun açık bir göstergesi olduğunu söyledi. Çakmak, "Canımızı, malımızı, namusumuzu emanet ettiğimiz emniyet ve adalet sisteminin bazı unsurların da içinde bulunduğu olaylar, siyasi güçle sağlanan iltimaslar, uluslararası terör örgütleri ile yapılan gizli işbirlikleri bizleri derinden endişelendirmektedir. Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra devletin yönetimi siyasal iradenin dışına çıkmış, kimin yönettiği belli olmayan bir sistemin eline geçmiştir. Bu sistem, şimdi de bağımsız yargıyı ele geçirmek için rüşvet, tehdit ve şantaj mekanizmasını devreye sokmaktadır." diye konuştu.

Demokratik Sol Parti olarak Antalya genelinde 25 dönemi milletvekilliği seçimleri için şimdiden çalışma başlattıklarını vurgulayan Çakmak, ülkede yargı kuşatmasının önündeki engellerin kaldırılması için merhum liderleri Karaoğlan Bülent Ecevit'in öğretileri ışında yeniden milli mücadele diyerek halka ev eve dolaşarak gerçekleri anlatacaklarını söyledi. Çakmak, sözlerini şöyle dürdürdü: "Siyasi iktidar tarafından pervasızca yürütülen bu yıkım projesine karşı dürüst ve vatansever insanların devlet yönetimini bu şer ittifakının elinden çekip almalarının zamanı gelmiştir. Bu itidar 12 yıl içinde ülkemizi komşularıyla kavgalı hale getirdi. Sıfır sorun dış politikası ülkemizi bütün komşularıyla kavgalı hale getirdi. Ülkemiz maalesef bütün komşularıyla kavgalı durumda. Bunun yegane sorumlusu bu iktidardır." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri