Dsp, Samanyolu Televizyonu Önündeki Provokasyonu Kınadı

Demokratik Sol Parti (DSP) Antalya Büyükşehir Belediye başkanı adayı Mücahit Gündoğdu, Samanyolu Televizyonu önünde yapılan provokasyonu kınadı.

Demokratik Sol Parti (DSP) Antalya Büyükşehir Belediye başkanı adayı Mücahit Gündoğdu, Samanyolu Televizyonu önünde yapılan provokasyonu kınadı.

30 Mart mahalli seçimleriyle ilgili Antalya'nın Serik ilçesinde seçim çalışması yapan avukat Gündoğdu, Samanyolu Televizyonu önündeki provokasyonun müsebbibinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hizmet Hareketi'ne yönelik nefret dilinin bir neticesi olduğunu söyledi. Provokatörlerin Samanyolu Televizyonu kapıları ve bayrak flamasına saldırırken Çevik Kuvvet ekiplerinin başka bir yerde olayları seyretmesinin utanç verici olduğunu belirten Gündoğdu, Kelime-i Şahadet getirmesini bile bilmeyenlerin ortaya, sağa sola bağırmasının provokasyonun boyutunu gözler önüne serdiğini kaydetti.

İktidarın, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası hırsızlığa, talana ve ayakkabı kutularına ortak bulamadıkça sesini gür çıkartarak 'korku vererek' korkularını bastırmaya çalıştığını belirten Gündoğdu, "Başbakan Erdoğan'ın seçim meydanlarındaki Hizmet Hareketi'ne yönelik nefret dilini kınıyoruz. Samanyolu Televizyonu önündeki provokasyonun müsebbibi bizzat Başbakan'ın kendisidir. Bu tür kara propaganda, karalama, ötekileştirme, kutuplaştırma ve kirli oyunlar tezgahlayarak ülke yönetilmez. Olaylar olduktan sonra Çevik Kuvvet'e olay mahalline gitmemesi yönünde kim talimat vermişse onu da kınıyoruz. Emniyet Genel Müdürlüğü AK Parti'ye bağlı bir güvenlik birimi değildir. Maaşını milletin vergilerinden alanların milletin can, mal ve ırz ve güvenlik emniyetini korumak zorundadır. Çelik Kuvvet'in olaylara müdahale etmeyerek film seyreder gibi provokasyonu seyretmesi anayasal suçtur. Çevik Kuvvet ekipleri hakkında soruşturulma açılması gerekir." diye konuşdu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri