Dsp Başkanı Türker: Türkiye Güçlüler İçin Oluşturulan Bir Yapıya Dönüştürülüyor

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, hakimlerin bugün baskı altında kaldıkları için eşit adalet dağıtma yeteneklerini kullanmadıklarını söyledi. Türker, “Yargı her gün güçlülerin istediği kanunlar çıkarılarak...

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, hakimlerin bugün baskı altında kaldıkları için eşit adalet dağıtma yeteneklerini kullanmadıklarını söyledi. Türker, “Yargı her gün güçlülerin istediği kanunlar çıkarılarak yönlendiriliyor. Türkiye eşit adaleti değil, hukukun güçlüler için oluşturulduğu bir yapıya doğru dönüştürülüyor.” dedi.

Masum Türker, partisinin 29. kuruluş yıl dönümü programına katıldı. İktidarı sert bir dille eleştiren Türker, Türkiye’nin bugün ihtiyacı olan şeyin adalet ve eşitlik olduğunu ifade etti. AK Partili bir parlamenterin oğlunun Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na atandığını hatırlattı. Türker, “ Türkiye’nin şuanda ihtiyacı olan şey adalettir, eşitliktir. DSP’nin iktidarında herkes yeteneğine göre adil bir şekilde işe girmiştir. Herkes adil bir şekilde ihaleye girmiştir. Ama o günden bu güne istediğine ihale vermek için belki 30 kere ihale kanunu değiştirilmiştir. İstediğin işe alabilmek için getirilmiş objektif devlet kadrolarına adam alma yöntemleri değiştirilmiştir. Hatta yakın bir zamanda 25 yaşında yeni mezun olmuş bir AKP’li babası da parlamenter olan bir gencin bakanlığa danışman olduğu haberleri hepiniz okuyorsunuz.” diye konuştu.

Hakimler ve savcıların bugün baskı altında bırakıldığını vurgulayan Türker, “Bugün hakimlerimiz eşit olaylara eşit oranda adalet dağıtma yeteneğini baskı altında kaldıkları için kullanamıyor. Yargı her gün güçlülerin istediği kanunlar çıkarılarak yönlendiriliyor. Ve Türkiye eşit adaleti değil, hukukun güçlüler için oluşturduğu bir yapıya doğru dönüştürülüyor.” şeklinde konuştu.

AK Parti iktidarının dış politikasını eleştiren Türker, “Bizim partimizin dış politikası dış merkezli bölge politikasıdır. Bu gün ‘dış politikada sıfır politika dediler’ ama herkesle sorunluyuz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 2023 yılındaki adının değişeceğini iddia eden Türker, şunları söyledi: “Başbakan diyor ki; ‘Bizim ekonomik programımız vergileri devir alırken öyle 9 aylık seçime kadar olan program değil’ diyor. ‘9 yıllık programdır’ diyor. 9 yılı 2014’e ekleyin 2023 demektir. 2023 yılında şimdi söyleyeceğim beyinlerindeki Cumhuriyeti inanıyorum ki adını gündeme getirdikleri gün hepiniz cesedinizi çiğnemedikçe izin vermeyeceksiniz. Onların yapmak istedikleri şey Türkiye İslam Cumhuriyetidir. Asla bunu onlara kurdurtmayacağız. Şimdi içinizden bazı sen Tayip Erdoğan’a haksızlık ediyorsun diyorsunuz. Bunun ismini nereden değiştirecek diye düşünüyorsunuz. Bakın nereden belli; Bu düzene karşı çıkarak ruhsatsız, kaçak bir binayı yapıp adına Cumhurbaşkanlığı sarayı dedi mi? Bu cumhurbaşkanlığı sarayıyla Türkiye’nin örneği olan Çankaya Sarayının içini boşalttı mı? Kavramsal olarak boşalttı mı? Bunu yapan adam 2023 yılında o ve onun düşüncesini taşıyanlar değiştirecekler.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri