DSİ taşkın koruma tesisini tamamlıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün Konya’da taşkın kontrol tesislerinde riskleri en aza indirmek için çalışmaları sürdürdüğü belirtildi.

Konuyla ilgili olarak DSİ’den yapılan açıklamada, “Konya İli Cihanbeyli İlçesi Turanlar Taşkın Koruma projesinde sona gelindi. Turanlar Mahallesinden geçen Ana Derenin taşkınlarının kontrol altına alınması, 1 mahalle ve 300 dekar alanın korunması amacıyla ele alınmıştır. Söz konusu iş kapsamında 1 adet ıslah sekisi, 6 adet menfez, 2055 metre çift taraf kargir duvar ve 1800 metre korkuluk imalatları tamamlanmış olup yaklaşık 250 metrelik kısmında korkuluk imalatları devam etmektedir” denildi.

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Turanlar Mahallesi'nde taşkın koruma tesisi ile ilgili olarak, bölgedeki olası taşkın risklerinin etkili bir şekilde bertaraf edileceğini ve projede sona gelindiğini yüzde 90 fiziki gerçekleşme sağlandığını açıkladı. Balta, projenin bölge halkının güvenliği, tarım faaliyetlerinin sürdürülebilirliği ve çevresel dengeye katkı sağlama amacını taşıdığını belirterek, proje kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarının bölgedeki su kaynaklarının etkin bir şekilde yönetilmesine ve bölge sakinlerinin yaşam kalitesinin artırılmasına katkı sağladığını vurguladı.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri