Drama sessiz kalamayız

Afrikada yaşanan insanlık dramının bir an önce bitmesi için Türkiyeden yardımlar devam ediyor

Afrika’da yaşanan insanlık dramının bir an önce bitmesi için Türkiye’den yardımlar devam ediyor. Drama sessiz kalamayacaklarını belirten Selçuk Kauçuk yöneticileri bir TIR dolusu ayakkabı ve terliği Afrika’ya gönderdi

 

Kuraklık ve açlıkla mücadele eden Doğu ve Orta Afrika’ya Türkiye’den giden yardımlara her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Açlığın yanı sıra giyim ve ayakkabı gibi temel gereksinimlere de ihtiyaç duyan Doğu ve Orta Afrika’ya Selçuk Kauçuk ve Ayakkabı Sanayi tarafından 13 bin çift ayakkabı ve 580 koli terlik yardımı yapıldı.

İçerisinde her yaştan erkek ve kadın ayakkabısı ile terlik bulunan TIR, Selçuk Kauçuk’un 2. Organize Sanayi’nde bulunan fabrika binasından Mersin Limanı’na gitmek üzere dualarla uğurlandı. Yardım TIR’ı Kimse Yok Mu Derneği tarafından Afrika’ya ulaştırılarak ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Yardım TIR’ı uğurlama törenine İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Kimse Yok Mu Derneği Konya Şube Müdürü Hasan Aşçı, Kimse Yok Mu Derneği yöneticileri ve Selçuk Kauçuk yöneticileri katıldı.

Afrika’da yaşana drama insanlığın sessiz kalmasının mümkün olamayacağını söyleyen İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Türk halkının yaptığı yardımlarla ne kadar yardımsever olduğunu göstermenin yanında, ‘Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’ hadisi şerifinin de hükmünü yerine getirdiğini söyledi. Türk milletinin her zaman mazlumun yanında yer aldığını ifade eden Özbuğday, “Yapılan yardımlarda Konya’nın ve Türkiye’nin ön sıralarda olması bizleri sevindiriyor. Derneklerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor. Hepsinden Allah razı olsun, yardımlar inşallah devam edecek” dedi.

Selçuk Kauçuk ve Ayakkabı Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Dolapoğlu da, “Çorbada bizim de tuzumuz olsun istedik. Geçen yıl da Pakistan’a yardım göndermiştik. Aldığımız teşekkürler bizleri şevklendirdi. Bu teşekkürün bir de öteki dünyadaki boyutu var. Allah inşallah yapmış olduğumuz yardımları kabul eder” diye konuştu.

Yapılan yardım hakkında bilgi veren Kimse Yok Mu Derneği Konya Şube Müdürü Hasan Aşçı, Selçuk Kauçuk ve Ayakkabı Sanayi tarafından temin edilen 13 bin çift ayakkabı ile 580 koli terliğin, bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere dernekleri vasıtasıyla Afrika’ya gönderilmek üzere yola çıkacağını söyledi. Afrika’da yaşanan dramı bitirmek için bir nebze olsun katkıda bulunmayı amaçladıklarını dile getiren Hasan Aşçı, “Bayramdan önce 3 bin 700 tonluk bir gemiyi yola çıkarmıştık. Sağlık hizmetleri ve gıda dağıtımlarımız devam ediyor. Türk insanının yapmış olduğu yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu TIR’daki malzemelerin ulaşması ile birlikte 13 bin Afrikalı Selçuk Kauçuk’a dua edecek” dedi. Konuşmaların ardından yapılan dua ile birlikte yardım TIR’ı Mersin’e gitmek üzere yola çıktı.

RASİM ATALAY

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri