Dr. Abdullah Abdullah: Seçim Sonucunu Kabul Etmiyoruz

Afganistan'da, Devlet Başkanlığı için aday olan Dr. Abdullah Abdullah, düzenlediği basın toplantısında kendisinin seçimi kazandığını iddia ederek, seçim sonucunu kabul etmeyeceğini bildirdi.Bugün evinde düzenlediği basın toplantısında,...

Afganistan'da, Devlet Başkanlığı için aday olan Dr. Abdullah Abdullah, düzenlediği basın toplantısında kendisinin seçimi kazandığını iddia ederek, seçim sonucunu kabul etmeyeceğini bildirdi.

Bugün evinde düzenlediği basın toplantısında, takımının seçimi kazandığını iddia eden Abdullah Abdullah, yolsuzluk olduğunu belirterek açıklanan sonucu kabul etmeyeceğini ifade etti.

Abdullah, "Yolsuzluk ve hileye bulaşmış seçim sonucunu kesinlikle kabul etmeyeceğiz. Hile ile yönetime gelen bir hükümet hükümet değildir. Seçimin şeffaflığı ülkenin temel başarılarındandır. Bugün o temel zarar görmüş durumda. Halk bize güvendi ve canını tehlikeye atarak sandık başına gitti ve oy kullandı. Biz de halkın güvenini boşa çıkarmıyoruz ve halkın oyunu savunarak temeli hile ve yolsuzlukla atılan bir seçim sonucunu kesinlikle kabul etmiyoruz.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Afganistan İçişleri Bakanlığı ve Yüksek Seçim Kurumu’nun da yolsuzluğun bir parçası olduğunu öne süren Abdullah, bu yüzden seçim sürecinde yaşanan yolsuzluklarla ilgili herhangi bir adım atılmadığını ve ellerinde belgeler olduğu halde seslerinin duyulmadığını belirti.

Öte yandan ABD başkanı Barack Obama, 2 gün önce Dr. Abdullah ile telefon görüşmesi yaparak, ulusal hükümetin kurulması için Eşref Gani Ahmedzai ile bir kez daha görüşmesini istemişti. Bugün öğleden önce Dr. Adbullah ve Eşref Gani Ahmedzai'nin görüşmesinin sonuçsuz kaldığı öğrenildi.

Afganistan’da ikinci turu 14 Haziran’da yapılan seçimlerin ardından açıklanan ilk sonuçları Eşref Gani’nin kazandığı belirtilmişti İlk turda birinci çıkan Abdullah Abdullah ise hile yapıldığını iddia ederek oy sayım sürecinin durdurulmasını istemişti. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin baskısı üzerine taraflar oy sayımının BM tarafından denetlenmesine razı olmuşlardı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri