Dpü Rektörü: 5 Yıllık Süreçte Dünyanın İlk 500’ünde Yer Alacağız

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, yalnızca kamu kaynaklarını kullanarak önümüzdeki 5 yıllık süreçte dünyanın ilk 500’ünde yer alan eğitim kurumları arasında yer alacaklarını ifade etti. DPÜ Rektörü...

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, yalnızca kamu kaynaklarını kullanarak önümüzdeki 5 yıllık süreçte dünyanın ilk 500’ünde yer alan eğitim kurumları arasında yer alacaklarını ifade etti.

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, merkez yerleşke içerisinde yapımı tamamlanan Konuk Evi’nde basın mensupları ile bir araya geldi. Burada konuşan Karaaslan, üniversiteyi daha iyi noktalara taşımak için hep çalıştıklarını kaydetti. Rektör Karaaslan, "Üniversitemizi daha iyi noktalara taşımak, bize eğitim için gelen öğrencileri büyük Türkiye’nin mimarı olarak hayata hazırlamak dışında bir amacımız yoktur. Bizim jenerasyonumuzda çoğu zaman maddi hesaplar yapmadık. Böyle bir gündemimiz olmazdı. Zengin olup dünya malı ile ilgilenmek bizim gündemimizde hiç yer almadı. Bize hep çalışma öğretildi." dedi.

    "ALNIMIZ AÇIK BAŞIMIZ DİK"

    Kendi vicdanları ile hareket ettiklerini,kamu kaynaklarını da bu doğrultuda kullandıklarını belirtten Rektör Karaaslan, "Bizim rüyalarımızda kişisel hiçbir proje yer almadı. Meslek hayatımda uzun yıllar boyunca tatilin ne olduğunu hiç bilmem. En sevmediğim gün pazar günüdür. Bunu kendime bir ilke edindim. Dolayısı ile ben ve arkadaşlarım kim ne türlü değerlendirme içerisine girerse girsin biz bir hesap şuurunun insanlarıyız. İnsanları aldatabilir, hukuku aldatabilir ama bizim vicdanımızdaki polisi kimse atlatamaz. Bu yapılan işlere baktığınızda bu bütçelerle bunlar nasıl yapılıyor diyebilirsiniz. Kılı kırk yarıp bir bardak dahi alırken bunun hesabını yapıyoruz. Alnımız açık başımız dik. Türkiye’de ödenekleri en verimli en dürüstçe kullanan üniversite DPÜ’dür. Hem kampüs hem bütçeyi kullanma bakımından Türkiye’nin en başarılı üniversitesi seçilmiş durumda." şeklinde konuştu.

    NOT ORTALAMASI ARTTI

    Beş yıl önce DPÜ’de eğitim gören öğrencilerin 30 not ortalaması ile sınıf geçtiklerini ancak bu ortalamanın düşük olması nedeni ile ders geçme ortalamasının 50’ye çıkartıldığına dikkat çeken Karaaslan, "Bizden önce üniversitemizin adı hiçbir sıralamada yer almazdı. Hiçbir çalışmamızda kendimizi ifade edemezdik. Ne maksatla notumuzu 30’a düşürdüler bilemem. 30 not ortalaması ile öğrenciler sınıf geçerken biz bunu 50’ye çıkardık. Kütahya’ya öğrencilerin gelişi artmıştır. Öğrencilerin Kütahya’daki sayısı artarken kaliteli bir eğitim alma noktasındaki becerileri de bu anlamda artmıştır. Bir gazetede İngilizce yeterliliğinde sondan birinciyiz diye bir haber var. Sondan birinci olmak ülke açısından çok üzücü. Ülke problemi olarak biz kendi üniversitemizle ilgilenmek durumundayız. Türkiye’de olmayan yabancı dil öğretme projesini başlattık. Arkadaşlarımız çok güzel bir projeyi hayata geçirdi." ifadelerini kullandı.

    "MÜTEVAZİ HEDEFLER KOYDUK"

    Üniversite olarak hedeflerin Ar-Ge ve laboratuvarla etkili haline geldiğini ancak önümüzdeki beş yıllık süreçte kendilerine koydukları hedefin dünyanın ilk 500 üniversitesi arasında yer alama olduğunu da söyleyen Karaaslan konuşmasında şunları söyledi: "Kamu kaynakları kullanmanın bilincini sonuna kadar vicdanımızda hissettik. Bir projemiz için almamız gereken bir cihaza firma yetkilisi 3.5 milyon Euro isterken biz bunu 796 bin Euro’ya aldık. Bu görülmemiş bir pazarlık yöntemi. Bu cihaz ile organik ve inorganik madde analizlerini yapabilmekteyiz. Bunları uzun uzun anlatmak mümkündür. Etkili bir üniversite olarak Ar-Ge çalışmalarında çok önemli mesafeler almış bir üniversite olarak Türkiye’deki hiçbir üniversiteyi kendimize rakip görmüyoruz. Onlarla yarışmak gibi bir gayemiz yok. Mütevazi hedefler koyduk. Önümüzdeki ilk 5 yıl içerisinde dünyadaki ilk 500 üniversite arasında yer almayı istiyoruz. Biz bunu da gerçekleştireceğiz." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri