DPde Yaman güven tazeledi

Demokrat Parti (DP) Konya İl Teşkilatı 11. Olağan Genel Kurulu DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybekin katılımıyla gerçekleşti. Tek liste ile gidilen seçimde Yahya Yaman yeniden il başkanı oldu

Esnaf Odaları Konferans Salonu’nda gerçekleşen genel kurula, DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, DP İl Başkanı Yahya Yaman, genel merkez yöneticileri ve çok sayıda parti mensubu katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan DP Konya İl Başkanı Yahya Yaman, bugünün kendileri için bayram olduğunu söyledi. Yaman, “DP yeter artık diyerek 1946 yılında kuruldu. Demokratik güç ile iktidara geldi. DP köylünün ayağından çarığı çıkartıp boynuna kravatı takmıştır. İnşallah genel başkanımız ile yeniden iktidarı inşa edeceğiz” dedi. AK Parti kendini dindar göstererek Konya’dan yüzde 70’in üzerinde oy aldığın belirten Yaman, ‘dindarız’ diyenlerin, Şanlıurfa’da, Van’da kilise açıp onardığını ve yıllardır kapalı olan Sümela Manastırı’nı ayine açtıklarını ifade etti.

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek ise, herkesin DP'nin kurucusunun Celal Bayar olarak bildiğini aslında DP'nin asıl kurucusunun Mustafa Kemal Atatürk olduğunu iddia ederek, “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, son yıllarında Celal Bayar'ı başbakan yaparak bu ülkeyi ona emanet etti. Atatürk, Cumhurbaşkanıyken ülkenin ekonomisi Celal Bayar'a emanetti. Şehit Başbakanımız Adnan Menderes'i de keşfederek siyasete dahil eden Mustafa Kemal'dir. Herkes bu gerçeği göz ardı ediyor” dedi.
İktidarı eleştiren Zeybek, “28 Şubat'ta başlayan satranç oyunuyla bugünkü iktidar başa getirilmiştir. Giderek sivil bir dikta rejimine doğru ilerliyoruz” ifadelerini kullandı.
Ülke ekonomisinin iflasın eşiğine geldiğini savunan Zeybek, “Şu an 75 milyar dolar cari açık var. Bu ekonomi bu kadar cari açıkla daha fazla gidemez. Bir yere kadar gelir ve çöker. O enkazı biz diriltebiliriz. O enkazın içinde tarımı yeniden diriltebiliriz. Ancak asıl zarar Müslümanlığa verilmiştir. Dinine ve kinine sahip çıkan bir nesil yetiştireceklermiş. Yani dindar ve kindar bir nesil yetiştireceklermiş. Bu bile bu iktidarın neden gitmesi gerektiğine iyi bir örnektir” diye konuştu.  Konuşmaların ardından mevcut başkan Yahya Yaman'ın tek listesi ile seçime geçildi. Seçim sonucu yeniden başkan olan Yahya Yaman kendisini destekleyen herkese teşekkür etti.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri