DPde 51. yıl coşkusu

Demokrat Parti (DP) Konya Şubesi, Adalet Partisinin kuruluşunun 51. yıldönümünü kutladı

Demokrat Parti (DP) Konya Şubesi, Adalet Partisi’nin kuruluşunun 51. yıldönümünü kutladı. Parti il binasında basın toplantısı düzenleyen DP Konya İl Başkanı Yahya Yaman, 1946’da kurulan Demokrat Parti’nin, 1961’de kurulan Adalet Partisi (AP)’nin ve 1980’den sonra kurulan Anavatan Partisi’nin devamı olduklarını söyledi. AP’nin 51. kuruluş yıldönümü kutlamasına 12 Eylül 1980’de gerçekleşen darbe döneminde Konya’nın son AP İl Başkanı Cevdet Çavuşoğlu’nun yanı sıra çok sayıda partili katıldı. 51. kuruluş pastasının da kesildiği toplantıda DP’nin kuruluş felsefesini aynı şekilde devam ettirmenin gayreti içinde oldukları belirtildi. DP Konya İl Başkanı Yahya Yaman, “1946'da ‘Yeter Söz Milletin’ diyerek kurulan Demokrat Parti, 1960 Darbesiyle kapatılmıştır. 51 yıl önce 11 Şubat 1961’de kapatılan Demokrat Parti'nin ta kendisi olarak Adalet Partisi kurulmuştur. Öncelikle AP Kurucu Genel Başkanı Merhum Emekli Org. Ragıp Gümüşpala’yı rahmet, şükran, minnet ve saygıyla anıyoruz. Bürokrat olarak, teknokrat olarak, Başbakan olarak, Cumhurbaşkanı olarak ömrünün çoğunu bu dava uğruna ve ülkesine hizmet yoluna harcamış olan merkez sağ siyasetin duayeni 9.Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirel'e sağlıklı uzun ömürler diliyoruz. 12 Eylül 1980 darbesiyle kapatılan AP ailesinin mensupları depremin sarsıntısında olduğu gibi ayrı ayrı çadırlara çıkmışlar, ANAP ve DYP gibi ayrı partilerde yer almışlardı. Ama bugün herkes çadırlarını birleştirmiş, tekrar Demokrat Parti çatısı altınca bütünleşmişlerdir” dedi.

“Adalet partisi geçmişteki ve sonraki misyonu itibariyle hiç kimseyi ötekileştirmemiş, herkesi eşit tutmuştur” diyen Yaman, şunları kaydetti: “Köylüsünü, kentlisini, işçisini, memurunu, okumuşunu, okumamışını, doğulusunu, batılısını, kuzeylisini, güneylisini, başı açık, başı örtülüsünü, kasketlisini-poturlusunu, kravatlısını kalkınma yolunda, huzurda, güvende ve hukuk önünde ayırt etmemiş, herkesi eşit tutmuştur. DP misyonu bu ülkeyi bir baştan bir başa imar ve inşa etmiştir. Fabrikalar,  barajlar ve yollarla donatmış, ait yapısını ve üst yapısını önemli ölçüde tamamlamıştır. ‘Şehirde ne varsa köyde de o olacak’ demiştir. Milyonlarca işsize iş temin etmiş, dışarıdan teknoloji alırken yerli teknolojileri geliştirmiş ve yetiştirdiği teknokratları daha çok kullanılır hale getirmiştir. Toplu iğneyi dahi dış ülkelerden ithal ederken, bu misyon ülkemizi dışarıya teknoloji ve sanayi mallan ihraç eder duruma getirmiştir. Bugünkü hükümet de bizim misyonumuzun yaptıklarını sata sata bitirememiştir.

Bizim misyonumuzun davası öyle kutsaldır ki dün de bugün de milletin refahı ve huzuru için her türlü eziyeti milleti için çekmiş ama ne milletine ne devletine, darağacına giderken bile küsmemiş halka hizmeti Hakk’a hizmet olarak görerek ‘vatan sağ olsun’ demiştir.”

HABER MERKEZİ  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri