DP İl Teşkilatı kongrede hangi adayı destekleyecek?

Demokrat Parti (DP) 16 Mayıs Cumartesi günü parti üst düzey yönetimini yeniden belirlemek için sandığa gidiyor.
 DP Genel Başkanı Süleyman Soylu'nun talebi ile seçimlerden sonra yeniden güven tazelemek isteyen parti yönetimi, 5. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, parti tabanı ve tavanını bir araya getirecek. Anadolu Gösteri Merkezi'nde gerçekleşecek olan kongreye, Türkiye'nin bütün illerinden, toplam bin 112 delege katılarak, DP'nin yeni genel başkanını ve parti yönetimini belirlemek için oy kullanacaklar.
Demokrat Parti misyonuna yıllarını veren isimler ve genç demokratların bir araya geleceği kongrede, Genel İdare Kurulu'na 50, Merkez Karar Kurulu'na 70 ve Yüksek Haysiyet Kurulu'na, 21 yeni isim seçilecek.
DP’de genel başkanlık için üç aday yarışacak. Genel Başkan Süleyman Soylu ve Hüsamettin Cindoruk’un ardından dün de Mehmet Ali Bayar adaylığını açıkladı. bin 112 delegenin oy kullanacağı kongre DP’nin geleceği açısından büyük önem taşıyor.
Peki Demokrat Parti Konya İl Teşkilatı kongrede hangi adayı destekleyecek. Bu sorunun muhatabı DP İl Başkanı Rasık Özdemir, “Neticede parti bizim partimiz, aday olanlar bizden aday. İl başkanı olarak şahsi düşüncem her üç adayda bu misyonun içinde yıllardır görev yapmış insanlar. Hangisi delege tarafından uygun görülecekse fark etmez” ifadelerini kullandı.
Kongrede Konya’dan kendisinin de içinde bulunduğu 28 delegenin oy kullanacağını aktaran Başkan Rasık Özdemir, kongrenin parti için önemli olduğunu vurguladı. Özdemir, partinin tekrar dirilişi ve yükselişine sebep olacağını ifade ettiği kongrenin hayırlı olması temennisinde bulundu.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri