DP İl Başkanı Çiftkaya, ‘darbeciler yargılanmalı’

Demokrat Parti İl Başkanı Mehmet Ali Çiftkaya, İstiklal Marşının kabulünün 89. yıldönümü münasebetiyle düzenlediği basın toplantısında, Mehmet Akif’in genç nesiller tarafından örnek alınması gereken bir şahsiyet olduğunu vurguladı, 12 Mart tarihinin
12 Mart tarihinin aynı zamanda millet iradesine demokrasi dışı dayatmanın ve meşru hükümetin silah zoruyla görevden uzaklaştırılma tarihi olduğunu da anımsatan Mehmet Ali Çiftkaya, “Tıpkı 28 Şubat postmodern darbesi gibi demokrasiye balans ayarı yapan muhtıranın 39. yıldönümüdür” dedi.
Ülke gündemini meşgul eden yargı reformu ve yapılması düşünülen mini anayasa değişikliğine de değinen DP İl Başkanı, “Mini paketin muhtevası henüz açıklanmış değil. Anlaşılan o ki ne 27 Mayıs’ın, ne 12 Mart’ın, ne 12 Eylül’ün ne 28 Şubat’ın ne de 27 Nisan’ın sorgulanması yok. Gasp edilen hak ve hürriyetlerin dökülen kanların hesabı sorulmayacak” ifadelerini kullandı. İktidarı darbecilerin yargılanmasına yanaşmaması noktasında eleştiren Mehmet Ali Çiftkaya, “Özetle AKP iktidarı 8 yıldır 12 Eylül darbesini ve darbecilerini sorgulamıyor. 28 Şubat postmodern darbesinin soruşturulmasına yanaşmıyor” diye konuştu. Çiftkaya, darbecilerin yargılanmamasına rağmen planlanan darbe günlüklerini yazan ancak bir türlü fiiliyata geçirilmeyen darbelerin bir bir soruşturulduğunu söyledi ve bunu çarpıklık olarak değerlendirdi. Çiftkaya ayrıca 27 Nisan e-muhtırasını gece kaleme aldığını itiraf eden emekli paşalar hakkında da hiçbir işlem yapılmamasının nedenini sordu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri