Dp Genel Başkanı Uysal: Mgk Kararının 28 Şubat’tan Farkı Yok

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Gültekin Uysal, 'Gülen’i bitirme planı' olarak bilinen 25 Ağustos 2004 tarihli Milli Güvenlik Kurulu (MGK) bildirisi ile ilgili savcıları göreve davet etti.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Gültekin Uysal, 'Gülen’i bitirme planı' olarak bilinen 25 Ağustos 2004 tarihli Milli Güvenlik Kurulu (MGK) bildirisi ile ilgili savcıları göreve davet etti. Uysal, “25 Ağustos’ta MGK’da alınan kararların 28 Şubat sürecinden bir farkının olmadığı ortadadır.” dedi.

Uysal yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu MGK bildirisinin altına imza atan sivil yöneticilerin halen görevde olduğunu belirterek, “Bu nedenle bildiride imzası bulunan yetkililer, öncelikle de bu konunun tek muhatabı olan Başbakan acilen bir açıklama yapmak zorundadır. Kararda yer alan Fethullah Gülen’i bitirme planı çerçevesinde, 'Nurculuk faaliyetleri ve Fethullah Gülen grubuna' ait kurumların faaliyetlerinin engellenmesi için 2004’ten bu yana neler yaptıklarını açıklamalıdır. MGK’nın hükümete yönelik bu tavsiye kararının içeriği ile ilgili olarak da savcıların görevlerini yapmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

25 Ağustos 2004 sürecinin 28 Şubat sürecinden farksız olduğunu dile getiren Uysal açıklamasına şöyle devam etti: “Yıllarca 28 Şubat’ın mağduriyetiyle milletin karşısına çıkıp destek isteyenlerin, aynı yöntemleri iktidar mücadelesi uğruna uygulamaktan çekinmediği görülmüştür. 25 Ağustos 2004’te MGK’da alınan kararların demokrasi ile açıklanamayacağı, demokrat bir duruşla ilgisinin olmadığı, adeta 28 Şubat sürecinden bir farkının olmadığı ortadadır.” CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri