DP Çiftkaya’yla ‘devam’ dedi

Demokrat Parti (DP) Konya İl Kongresi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Konferans salonunda gerçekleştirildi. İki adayın yarıştığı kongrede 164 oy alan mevcut Başkan Mehmet Ali Çiftkaya güven tazelemiş oldu.
İl Kongresine Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Uzun, Demokrat Parti Konya İl Başkanı Mehmet Ali Çiftkaya, İl Başkan Adayı Yahya Yaman, ilçe teşkilatları ve çok sayıda partili katıldı. Demokrat Parti İl Kongresinde iki aday il başkanlığı için yarıştı. Seçimde 564 kayıtlı seçmenden 295’i oy kullandı. Sandıkların açılmasından sonra oylar sayıldı ve oyların 127’sini Yahya Yaman alırken, oyların 164’ünü alan mevcut başkan Çiftkaya yeniden il başkanı oldu. 
Demokrat Parti İl Başkanı Mehmet Ali Çiftkaya, Demokrat Parti’nin yaptığı kongrelerin kardeşlik havasında sürdüğünü ve sonucunda kazanan adayın elini diğer adayın kaldırdığını söyledi. Çiftkaya, “Demokrat Parti Türkiye’nin en köklü partilerinden biridir. Partimiz ilk Demokrat Parti yıllarından bu yana çok zorlu dönemlerden geçmiştir ve bugünlere gelmiştir. 28 Şubat süreci AKP’yi iktidar yapmıştır. Kendini merkez sağ olarak görenlere şunu hatırlatıyoruz: ‘Gerçek merkez sağ hala Demokrat Partidir” dedi.
TÜRKİYE KRİTİK DÖNEMDEN GEÇİYOR
DP Genel Başkan Yardımcımsı Salih Uzun ise konuşmasında Türkiye’nin kritik dönemden geçtiğini söyledi. Türkiye’nin durumunun endişe verici olduğunu iddia eden Uzun, AKP Hükümetinin ayrıştırıcı politikalardan bir an önce vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Hükümetin kimlerle müzakere edildiğini halka açıklaması gerektiğini belirten Uzun, bunu öğrenmenin halkın hakkı olduğunun altını çizdi. Türkiye’nin gerçek gündeminin işsizlik olması gerektiğini vurgulayan Uzun, “Türkiye yıllardır sanal korkularla yaşadı. İrtica gibi tehdidin Türkiye’de olması imkansız bir durum. Türkiye’nin asıl sorunu bence işsizlik ve ekonomik sıkıntılardır. Hükümetin en önemli görevi işsizlik sorunu çözmek olmalıdır” diye konuştu.
Türkiye’de siyasetteki ahlakın ayaklar altına alındığını ifade eden Uzun, Demokrat Parti’nin Türk siyasetine yeniden seviye getireceğini açıkladı. Hükümetin terörle mücadelede kararlı bir tutum izlemesi gerektiğini belirten Uzun, “Hükümet kendisine terör örgütünü muhatap almamalıdır. Terörü ancak güçlü bir irade bitirir. Hükümet yaptığı uygulamalarla kendisiyle çelişiyor” dedi. Konuşmaların ardından oylamaya geçildi 295 Delegenin oy kullandığı kongrede 291 geçerli oydan 164’ünü alan Çiftkaya, Demokrat Parti Konya İl Başkanlığına seçildi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri