Downer: Kıbrıs Müzakereleri İçin Görüşmeler Adım Adım İlerliyor

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Mun’un Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer'ı kabul etti.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Mun’un Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer'ı kabul etti.

Downer, Cumhurbaşkanlığında 50 dakika süren görüşmenin ardından basına yaptığı açıklamada, müzakerelere devam edilmesi için Kıbrıs Rum tarafının ön koşul olarak ortaya koyduğu ortak metin üzerinde yapılan görüşmelerin adım adım ilerlediğini söyledi.

Görüşmede özellikle ortak deklarasyon üzerinde durduklarını, Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum temsilcilerinin söz konusu ortak deklarasyon üzerinde çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Downer, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin bu konuyu bu hafta sonuçlandırılmasını beklediğini söyledi. İlerleme kaydedilip kaydedilmediği sorusu üzerine Downer, "Görüşmeler adım adım ilerliyor." dedi.

Ortak metinde mutabakata varılmaması durumunda BM’nin tutumunun sorulması üzerine ise Downer, “Ortak açıklamaya ulaşılamayacağı düşüncesiyle hareket etmiyoruz. Bir uzlaşıya varılacağından ümitliyim. Söylediğim gibi yavaş yavaş yakınlaşmalar var. Doğru yönde gidiyor." şeklinde konuştu.

Downer, bugün Rum lider Nikos Anastasiades’le de görüşecek. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri