Down Sendromlu çocuklara beyin egzersiz cihazı

Gökçem Rehabilitasyon Merkezi yurt dışında belirli eğitim merkezlerinde bulunan ve Down Sendromlu çocukların gelişmesinde büyük katkı sağlayan Neurofeedback cihazını Konya’ya getirdi.
Merkez yetkilileri Down Sendromlu çocukların dikkatlerini artırma ve konsantrasyonlarını sağlamada yeni bir yöntem olan Neurofeedback cihazının beyin dalgalarını değiştirmeye dayanan dijital ve yeni bir eğitim egzersiz yöntemi olduğunu özellikle Amerika’da yaygın kullanım alanı olan bu yöntemin artık Konya’da da kullandığını söyledi.
Eğitim Merkezi Kurum Müdürü Uzman Psikolojik Danışman Aziz Yıldırım, 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü nedeniyle düzenledikleri etkinlikte cihaz hakkında da bilgi verdi. Yıldırım, “Beynin elektrik aktivitesini ölçen cihazın bilgisayara bağlanması ile kişi kendi beyin dalgalarını bilgisayar ekranında renkli barlar şeklinde sayısal değerleri ile birlikte görür. Özel geliştirilen program ile 30 dakika süre seans ile kişi hedef beyin dalgasını ihtiyaca göre düşürür veya arttırır. İyi yaptığında puan alır ve melodik bir ton duyar. Böylece kişi hem görsel hem işitsel hem de sayısal olarak bilgilendirilir. Seansların sonunda kelime kelime konuşan çocuklarımız cümle kurmaya başlıyor, söz dinler komut alır hale geliyor, öfke nöbetleri geçiyor. Huysuzluk, inatçılık, kavgacılık gibi davranış problemleri ortadan kalkıyor. Doğru durumda doğru beyin dalgalarını üretmeyi öğrenince bu öğrenme kalıcı hale geliyor ve seansların sonunda daha fonksiyonel çalışan bir beyine sahip oluyor” diye konuştu.
Uğur ve Yasemin Devecioğlu çifti ise Down Sendromlu çocukları Gökhan’ın yanı sıra diğer çocuklarında yararlanması için 3 yıl önce hizmete açtıkları Özel Eğitim Merkezi’nin bu durumda olan çocukların umutları olduğunu söyledi. Devecioğlu çifti, “Özel eğitime gereksinim duyan çocuklar olarak nitelediğimiz ‘Down Sendromlu’ çocukların eğitiminin başarılı bir şekilde yürümesi için eşim ile birlikte 3 yıl önce hayata geçirdiğimiz eğitim merkezimizde fiziksel ve teknik donanımlarla bu programları uygulamak en büyük hedefimizdi. Böylesine kaliteli bir eğitim sistemi sayesinde geçen yıl 66 olan öğrenci sayımız bu yıl 112’e ulaştı’ dedi.
ALİ SAİT ÖGE
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri