Down sendromlu çocuklar piknikte

Gökçem İletişim, Rehabilitasyon Özel Eğitim Merkezinde eğitim gören yaklaşık 130 down sendromlu çocuk, aileleri ile birlikte Kurşunlu Beldesinde düzenlenen piknikte güzel bir Pazar günü geçirdi.
Gökçem İletişim, Rehabilitasyon Özel Eğitim Merkezi sahibi ve Dev Çelik Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Devecioğlu’na ait Dev Süt Tesisleri’nde düzenlenen pikniğe Sarayönü Kaymakamı Hülya Kaya, Kurşunlu Belediye Başkanı A. Sami Ülker, Sarayönü İlçe Tarım Müdürü Mehmet Karlı, Devecioğlu’nun aile büyükleri, eğitim merkezi öğretmenleri, öğrenciler aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Uğur Devecioğlu, yaklaşık 3 yıl önce down sendromlu oğlu Gökhan için kurduğu eğitim merkezinde bugün 130 down sendromlu çocuğun hiçbir ücret ödemeden eğitim gördüğünü söyledi. Devecioğlu, “Merkezimizde eğitim gören yavrularımızı yoğun eğitim stresinden ve şehrin gürültüsünden uzaklaştırmak istedik. Bu amaçla şirketimizin bir kolu olan çiftliğimizde yavrularımızı aileleri ile birlikte ağırladık. Bizleri ve yavrularımızı bu mutlu günlerinde yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Sabah erken saatlerde başlayarak akşama kadar devam eden etkinlikte tüm davetlilere geleneksel Konya düğün pilavı ikram edildi. Türk sanat ve halk müziğinden güzel parçaların seslendirildiği şenlikte minikler için düzenlenen uçurtma, halat çekme, yumurta yürüyüşü, çuval gibi çeşitli yarışmalara ailelerin de katılmaları ayrı bir renk kattı. Şenlik öncesi Devecioğlu ailesi tüm çocuklara uçurtma, top ve çeşitli oyuncaklar dağıtırken yarışmalarda dereceye giren miniklere değişik ödüller verdi. İlk kez doğa ile baş başa kalarak güzel bir gün geçiren Down sendromlu minikler gördükleri eğitimin katkısı ile ne kadar başarılı olduklarını kanıtlama imkanı bulurken, aileleri ise kendilerine böyle bir imkanı sağlayan Devecioğlu ailesine teşekkür etti.

ALİ SAİT ÖGE

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Yaşam Haberleri